Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een groepsfotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


  • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

  • Altijd goed garantie

  • Vaste prijs vooraf

  • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over je groepsfoto

Het is niet altijd even makkelijk om een grote groep op de foto te zetten. Wanneer je een selfie maakt, merk je dat je arm al snel te kort is. Een professionele fotograaf is dan de uitkomst die het van je over kan nemen.

Groepsfotografie is een type fotografie binnen de categorie familie, groep en dierenfotografie. Een groepsportret is een fotoshoot waarbij minimaal vijf personen gefotografeerd worden. 

Dit kunnen zowel vrienden, familie, kennissen als collega’s zijn. Een groepsfoto maken is vaak een gezellige gebeurtenis met zowel serieus als grappige poses. Vaak is het een familie fotoshoot en is het maken van een leuke foto altijd een uitdaging.

Je moet immers loskomen voor de camera. Er zijn dan ook verschillende manieren om de groep vast te laten leggen. Het is niet altijd even gemakkelijk om van zoveel mensen foto’s te maken, iedereen heeft andere wensen en een stijl maar ze willen toch scherp op de foto staan. 

Om geen onenigheid tijdens de shoot te hebben, is het verstandig om dit van te voren duidelijk af te spreken en te communiceren. Zo weet iedereen wat hij of zij aan moet en wat ze kunnen verwachten. 

Groepsportretten worden vaak buiten gemaakt, vanwege de ruimte. Laat je vooral niet beperken, als de ruimte ervoor bestaat, kan de shoot net zo goed binnen plaats vinden. Het is ook leuk om een foto te laten maken van iedereen naast elkaar.

Houd er wel goed rekening mee dat de hele groep op de foto moet en dat de achtergrond niet te afleidend is. Het beste is bijvoorbeeld een muur zonder kleur of patronen. 
Wanneer je een hele grote groep hebt, kun je het beste al nadenken over de plaatsen waar iedereen ongeveer gaat staan. 

Op deze manier is iedereen zichtbaar en raakt er niemand verscholen achter een ander. Zo weet je zeker dat iedereen op de foto komt. Heb je geen inspiratie? Loop je vast? De betreffende groepsfotograaf helpt je met alle liefde op weg. Fotografen die groepsportretten maken, denken graag mee met de betreffende groep. 

Er wordt meegedacht wat voor kleding, locatie, poses, accessoires en beeldende kunsten er gebruikt kunnen worden. De fotograaf die de foto maakt heeft vast ideeën die zullen aansluiten op die van jou. 

Meest gekozen fotoshoots

Waarom je groepsfoto maken via Happix?

Groepsfoto’s laten maken is niet alleen heel gezellig en leuk om te doen, maar het levert ook nog eens mooie herinneringen op. Iedereen wil mooi op deze groepsfoto staan.

Dit vereist vaardigheden, geduld, duidelijke aanwijzingen en wat voorbereiding. Zo krijg je een perfect resultaat waar je jaren later nog op terug kan kijken. 

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste groepsfoto’s kunnen garanderen door een professionele fotograaf in jouw regio. 

Kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. Je hebt snel je top drie op een rijtje, door groepsfotografie, je plaats en gewenste fotoshoot in te voeren.

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod groepsfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Laat je inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto!

5 kledingtips voor de beste groepsfoto’s

  • De achtergrond van de shootlocatie kan leidend zijn in de keuze. Compenseer een drukke achtergrond.
  • Beperk ook het gebruik van printjes. De groep moet centraal staan en niet jouw kleding.
  • Stem kleuren op elkaar af, maar zorg dat het niet allemaal hetzelfde is. Pasteltinten werken goed.
  • Lukt dit niet? Pak dan maximaal drie kleuren die je terug wil laten komen in de kleding.
  • Neem altijd extra setjes kleding mee. Achteraf zul je dan meer keuze in de foto’s hebben.

Alle groepsfotografen in jouw regio weten echter nog veel meer goede tips. Vraag het maar eens na wanneer jullie de details van de fotoshoot bespreken.Je groepsfoto’s laten maken bij een van de aangesloten fotografen wordt hoe dan ook een succes! 

Op zoek naar meer inspiratie?

Een familie fotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen