Groepsportretfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Groepsportretfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Familie, Groep & Dier

Verfijn je keuze

Groepsportret-fotografie

Ipad Portrait

Alles wat je wilt weten over je groeps fotoshoot


Het is niet altijd even makkelijk om een grote groep op de foto te zetten. Wanneer je een selfie maakt, merk je dat je arm al snel te kort is. Een professionele fotograaf is dan de uitkomst die het van je over kan nemen.

Groepsfotografie is een type fotografie binnen de categorie familie, groep en dierenfotografie. Een groepsportret is een fotoshoot waarbij minimaal vijf personen gefotografeerd worden. Dit kunnen zowel vrienden, familie, kennissen als collega’s zijn. Een groepsfoto maken is vaak een gezellige gebeurtenis met zowel serieus als grappige poses. Je moet immers wel loskomen voor de camera. Er zijn dan ook verschillende manieren om de groep vast te laten leggen.

Het is niet altijd even gemakkelijk om van zoveel mensen foto’s te maken, iedereen heeft andere wensen en een stijl maar ze willen toch scherp op de foto staan. Om geen onenigheid tijdens de shoot te hebben, is het verstandig om dit van te voren duidelijk af te spreken en te communiceren. Zo weet iedereen wat hij of zij aan moet en wat ze kunnen verwachten.

Groepsportretten worden vaak buiten gemaakt, vanwege de ruimte. Laat je vooral niet beperken, als de ruimte ervoor bestaat, kan de shoot net zo goed binnen plaats vinden. Houdt er wel goed rekening mee dat de hele groep op de foto moet en dat de achtergrond niet te afleidend is. Het beste is bijvoorbeeld een muur zonder kleur of patronen. Wanneer je een hele grote groep hebt kun je het beste al nadenken over de plaatsen waar iedereen ongeveer gaat staan. Op deze manier is iedereen raakt er niemand verscholen achter een ander en weet je zeker dat iedereen op de foto komt.

Heb je geen inspiratie? Loop je vast? De betreffende groepsfotograaf helpt je met alle liefde op weg. Fotografen die groepsportretten maken, denken graag mee met de betreffende groep. Er wordt meegedacht aan kleding, locatie, poses, accessoires en beeldende kunsten.


Meest gekozen fotografen:

Groeps fotoshoot

In Schiedam

Al voor €70

Fotograaf Alexandra

12 reviews

Groeps fotoshoot

In Oisterwijk

Al voor €150

Fotograaf Andress

5 reviews

Groeps fotoshoot

In Prinsenbeek

Al voor €150

Fotograaf Michelle

3 reviews

Groeps fotoshoot

In Amsterdam

Al voor €150

Fotograaf Prins

3 reviews

Groeps fotoshoot

In Drachten

Al voor €50

Fotograaf Tom

2 reviews

Groeps fotoshoot

In Almere

Al voor €195

Fotograaf Perla

2 reviews


Waarom kiezen voor je groepsfoto via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste groepsfoto’s garandeert bij een professionele fotograaf in jouw regio. Kiezen maken wij gemakkelijk met de visuele keuzehulp. Je hebt snel je top drie op een rijtje. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod groepsfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste groepsfoto’s!

Groepsfoto’s laten maken is niet alleen heel gezellig en leuk om te doen, maar het levert ook nog eens mooie herinneringen op. Iedereen wil mooi op deze groepsfoto staan. Dit vereist vaardigheden, geduld, duidelijke aanwijzingen en wat voorbereiding. Zo krijg je een perfect resultaat waar je jaren later nog op terug kan kijken. Wil je de fotoshoot thuis of juist op locatie? Het is volledig aan jou! Alles is bespreekbaar en mogelijk. Lees snel onze tips om goed voorbereid te starten aan jouw groepsfoto.

5 kledingtips voor de beste groepsfoto’s

  • De achtergrond van de shootlocatie kan leidend zijn in de keuze. Compenseer een drukke achtergrond.
  • Beperk ook het gebruik van printjes. De groep moet centraal staan en niet jouw kleding.
  • Stem kleuren op elkaar af, maar zorg dat het niet allemaal hetzelfde is. Pasteltinten werken goed.
  • Lukt dit niet? Pak dan maximaal drie kleuren die je terug wil laten komen in de kleding.
  • Neem altijd extra setjes kleding mee. Achteraf zul je dan meer keuze in de foto’s hebben.

Andere bekeken ook:


Op zoek naar inspiratie?


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.