Ben je op zoek naar familiefotografie inspiratie voor buiten? Een familie fotoshoot levert vaak hele mooie en dierbare plaatjes op. Je kunt natuurlijk met elkaar op de foto gaan in een fotostudio. Maar buiten is nóg leuker! In deze blog delen we 5 leuke buitenlocatie ideeën voor jouw familie fotoshoot.

1. Niet op het strand, maar in de duinen!

Een populaire locatie voor familiefotografie is het strand. De zee, rust en natuur maken het dan ook een zeer fotogenieke locatie. Maar naast het strand heb je ook een andere prachtige optie: de duinen.

Deze prachtige zandheuvels zijn zeker het overwegen waard voor jouw familie fotoshoot. Door de hoogte van de duinen heb je een prachtig uitzicht op zee. Zeker tijdens de zonsopgang of -ondergang levert dat spectaculaire familiefoto’s op.

2. Herfst? Ga het bos in!

Is je familie dol op de natuur? Dan is het bos een goede optie voor jullie familiefoto’s. Tussen de bomen en het andere groen in het bos kan een fotograaf hele mooie familiefoto’s maken. Heb je nog jonge kinderen? Dan kun je zelfs het avontuur opzoeken door samen in een boom te klimmen. Dit vinden kinderen vaak erg leuk!

Plan bij voorkeur familiefotografie in het bos in de herfst. Door alle mooie herfstkleuren van de bladeren worden de foto’s nog fraaier. Daarnaast kun je de foto’s ook mysterieus maken door te spelen met licht. Wanneer de zon onder gaat, krijg je namelijk een prachtig effect, kijk maar eens hoe mooi!

Feest foto door José Eleonore Kliphuis

Foto van fotograaf José Eleonore Kliphuis

3. Ga voor een stoere locatie: ga voor urban fotografie

Familiefotografie kan ook op een stoere locatie plaatsvinden. Tijdens urban fotografie zoek je een verlaten locatie, meestal net buiten de stad. Dit zijn bouwvallige plekken met kenmerkend veel graffiti en verval. Het karakter van de locatie zorgt ervoor dat je gegarandeerd een stoere en authentieke fotoshoot krijgt.

Feest foto door Yuri Derks

Foto van fotograaf Yuri Derks

4. Lekker gezellig met elkaar in de tuin

Een buitenlocatie voor familiefotografie kan natuurlijk ook gewoon in je eigen tuin. Samen lunchen, bijpraten en ook nog even met z’n allen op de foto. Wij vinden het een gezellige en goede optie voor een aantal prachtige familiefoto’s. Jij ook?

Feest foto door Debbie Gropstra

Foto van fotograaf Debbie Gropstra

5. Ga het water op!

Familiefotografie hoeft niet altijd in de tuin of in het bos te zijn. Ga op avontuur en ga met een bootje het water op! 

Interesse in een familie fotoshoot op locatie?

Ben je enthousiast over familiefotografie buiten? En ben je op zoek naar een fotograaf? Bekijk dan eens de website van Happix. Hier kun je familiefotografen vergelijken bij jou in de buurt. Op deze manier vind je gemakkelijk en snel een fotograaf die bij jouw familie past.