Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke familie fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Fotoshoot gezin? Vergelijk hier alle gezinsfotografen

Wil je een leuke gezinsfoto laten maken? De formaten van gezinsfotoshoots verschillen flink. Van een klein gezin met broer en zus. Tot je volledige familie waarbij opa's, oma's, neven, nichtjes en papa's, mama's en alle kleinkinderen op de foto gaan. Ook worden vaak huisdieren betrokken als onderdeel van het gezin.

De locatie van de fotoshoot met je gezin bepaalt voor een groot deel de sfeer van de jouw gezinsfoto’s. Het komt voor dat de professionele fotograaf een eigen studio heeft. Het grootste voordeel van een professionele studio is dat de belichting perfect is. Hierdoor krijgen jouw foto’s het professionele uiterlijk dat je thuis niet kunt creëren.

Een nadeel van studiofotografie is dat het soms onnatuurlijk kan overkomen. Dit komt door een standaard achtergrond in combinatie met gemaakte poses. Sommige mensen hebben het geluk dat ze direct mooi op de foto staan. In dat geval is studiofotografie geschikt voor jou. Wanneer je moeite hebt om te ontspannen tijdens een fotoshoot, dan raden wij je aan om te kiezen voor een andere locatie.

Een fotoshoot met je gezin in het bos, aan het strand, in de stad of een andere mooie buitenlocatie zijn populaire keuzes wanneer je niet in een studio foto’s wilt laten maken.

Een buitenlocatie wordt vaak gekoppeld aan een dierbare herinnering. Misschien heb je jouw partner wel ten huwelijk gevraagd op een romantisch strandje ergens in Zeeland? Of heb je een speciaal plekje in het bos waar je graag komt om te ontspannen? Dit soort ideeën zorgen voor een prachtige foto's op jouw persoonlijke locatie.

Ook de setting is een belangrijk onderdeel van de fotoshoot. Sommige gezinnen maken jaarlijks een professionele gezinsfoto. Hierdoor krijgen ze een prachtig beeld van de ontwikkeling van het hele gezin door de jaren heen. In het fotoboek worden de foto’s bewaard inclusief het jaartal en een korte omschrijving.

Veel mensen ervaren spanning wanneer ze een professionele fotoshoot gaan doen. Wij zeggen altijd: blijf jezelf en ontspan. Professionele fotografen zijn dagelijks bezig met fotografie. Daardoor kunnen ze ervoor zorgen dat je heerlijk ontspannen op de foto staat. Focus je daarom op jouw gezin en geniet van het moment!

Familiefotografie is een dierbaar en persoonlijk moment voor het gezin. Ben je klaar om binnenkort een fotoshoot voor jouw gezin te gaan boeken? Bekijk dan eens het aanbod van Happix. Op onze website kun snel en eenvoudig gezinsfotografen vergelijken bij jou in de buurt. Hierdoor vind je altijd een leuke professionele fotograaf geschikt voor jouw fotoshoot.

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor een gezins fotoshoot via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van gezin fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou echt een fotoshoot kunnen garanderen bij een professionele gezinsfotograaf in jouw regio. Je ontvangt digitale foto's, bewerkt en in hoge resolutie. Je kan zelf je favorieten selecteren in de online galerij nadat de fotograaf alle foto's heeft geüpload.

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle fotografen weten er voor te zorgen dat jij jezelf op je gemak voelt en dat het een goede en spontane foto wordt.

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Laat je bijvoorbeeld inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto! 

Alle fotografen in jouw regio weten echter nog veel meer goede tips. Vraag het maar eens na wanneer jullie de details van de fotoshoot bespreken. Een fotoshoot wordt hoe dan ook een blijvende herinnering!

Veelgestelde vragen over gezinsfotografie

Wat kost een gezinsfotoshoot?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een gezinsfotoshoot zijn gemiddeld €200,-. Wil je alleen een fotoshoot voor 2 of 3 personen? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist een fotoshoot voor 7 of meer personen? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 gezinsfotografen in Amsterdam of kies je eigen stad!

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is gezinsfotografie?

De formaten van gezinsfotoshoots verschillen flink. Van een klein gezin met broer en zus. Tot je volledige familie met opa's, oma's, neven en nichtjes. Ook worden vaak huisdieren betrokken als onderdeel van het gezin.

Waarom een gezinsfoto laten maken?

Familiefotografie is een dierbaar en persoonlijk moment voor het gezin. Sommige gezinnen maken jaarlijks een professionele gezinsfoto. Hierdoor krijgen ze een prachtig beeld van de ontwikkeling van het hele gezin door de jaren heen.

Hoe werkt een gezinsfotoshoot?

Veel mensen vinden het spannend om voor de lens te staan. Professionele fotografen zijn dagelijks bezig met fotografie. Daardoor kunnen ze ervoor zorgen dat je heerlijk ontspannen op de foto staat. Focus je daarom op jouw gezin en geniet van het moment!

Wie is de beste gezinsfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type gezinsfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 gezinsfotografen in Amsterdam of kies je eigen stad!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je familie fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1275+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots