Een fotoreportage of reportage fotografie is een breed begrip, gezien het nagenoeg elk onderwerp kan bevatten. Onderwerpen kunnen zijn: een verjaardagsfeest, dagje weg, een baby shower, familiefeest of culturele activiteiten. Het grote voordeel van een fotoreportage is het feit dat niet één persoon aangewezen is om de foto's te maken, waardoor deze ontbreekt op de foto's. 

Een foto op zich kan mooi en interessant zijn, maar met een fotoreportage vertel je een heus verhaal. De fotograaf focust zich op de sfeer of fotografeert als een journalist om verslag uit te brengen van wat er gebeurt.

Eventueel kun je aan de reportage bepaalde randvoorwaarden hangen. Moet de fotograaf één bepaalde persoon volgen? Wat mag de fotograaf in geen geval missen? Moet hij of zij op een bepaald tijdstip zeker op een bepaalde plek zijn? Dat zijn vragen waarop je vooraf het antwoord moet weten.

Cake smash foto van Joke Troost

Foto van fotograaf Joke Troost

Een zakelijke fotoreportage maken

Een zakelijke fotoreportage laten maken, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe winkel opent, bij een relatie event of als je met je team op een belangrijke beurs staat. Er kunnen veel verschillende redenen zijn voor deze vorm van fotografie..

Kies voor een professionele fotograaf die ervaring heeft met het maken van zakelijke fotoreportages. Spreek van te voren je verwachtingen uit en vertel ook waar je de foto’s voor wilt gaan gebruiken.

Wil je bijvoorbeeld foto’s laten maken om te gebruiken op je website? Of om je documenten te kunnen voorzien van eigen, authentiek beeldmateriaal? Je kunt de foto’s natuurlijk ook gebruiken voor op je social media kanalen. Want een goede foto als LinkedIn profielfoto komt wel zo professioneel over.

Cake smash foto van Joke Troost

Foto van fotograaf Joke Troost

Soorten reportagefotografie

Onder een reportage valt ook bruidsfotografie, evenementenfotografie en groepsfotografie. Nu is het wel aan te raden om een fotograaf te kiezen die ervaren is in het maken van specifieke reportages. Een bruidsreportage is niet hetzelfde als uitvaartfotografie. Hier horen specifieke regels en omgangsvormen bij die niet bij elke fotograaf zijn.

Wil je een fotoreportage boeken?

Wil je meer informatie over fotoreportages en een greep uit de fotografen vinden? Bekijk dan de fotoreportage fotografen op Happix. Ook benieuwd naar wat portretfotografie nou precies inhoudt? Lees dan ook: Wat is een portret foto?.

Hoe werkt het? Vul je locatie in en kies een soort fotografie op onze website. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de omgeving die deze soort fotografie doet. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Weet je niet wat of wie je eigenlijk gefotografeerd wilt hebben? Laat je dan is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto!

Weet je al wel wat je wilt? Dan kun je de zoekresultaten nog verder verfijnen door de een fotoshoot te kiezen op basis van jouw budget en wensen. Zo vind je altijd de fotograaf die bij jou past!