Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke trouwfotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Bruidsfotografie? Vergelijk hier alle bruidsfotografen

Het is de mooiste dag van je leven. Je gaat trouwen met de man van je dromen en je hebt nog nooit zoveel tegelijk gevoeld. Van liefde tot zenuwen en van stress tot onzekerheid tot geluk. Alle gevoelens die je hebt, gieren door je lijf.

Op jullie bijzondere dag zijn jullie veel te druk met genieten. De dag lijkt soms in een roes van mooie momenten voorbij te vliegen. Jullie bruiloft wil je vanzelfsprekend niet vergeten. Met een bruidsreportage leg je stuk voor stuk die momenten vast op de grote dag.

In de bruidsfoto's staan jullie als bruid en bruidegom altijd centraal. Maar geen bruiloft is gelijk, zo is ook geen bruidsfotoshoot hetzelfde. De reportage kan een korte fotoshoot zijn om een fragment van de dag vast te leggen. Maar ook een volledige bruidsrapportage met een reeks foto’s die het hele verhaal vertellen. 

Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je het belangrijk vindt om de emotie van de gasten te vangen. Of juist de fijne details zoals het boeket van de bruid of de ringen van het stel. Aan de hand van jullie wensen legt je fotograaf de dag tot in de puntjes vast.

Je kan zelfs voor kiezen om een loveshoot te doen waar de fotograaf ook het huwelijksaanzoek vastlegt!

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je bruidsreportage via Happix?

Alle belangrijke momenten van de dag worden uitgestippeld, van het ja-woord tot het feest achteraf. Je wilt al die vluchtige unieke momenten natuurlijk niet vergeten. Het is natuurlijk geen dag die je snel overdoet.

Het boeken van een bruidsfotograaf is daarom een belangrijk onderdeel om deze dag perfect te maken. Wij zijn het enige platform dat jou professionele fotografie kan garanderen tijdens je bruiloft. Met 32 soorten fotografie en 1225+ fotografen is er altijd voldoende keuze!

Hoe werkt het? Vul een locatie in en kies bruidsfotografie. Happix toont jou elke professionele bruidsfotograaf in de omgeving. De bruidsfotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Weet je niet wat of wie je eigenlijk gefotografeerd wilt hebben? Laat je dan is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je bruidsfotograaf, bruidsfotografie en de beste tips en tricks.

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle bruidsfotografen weten er voor te zorgen dat jij jezelf op je gemak voelt en dat het een goede en spontane foto wordt.

Waarom een professionele bruidsreportage laten maken?

Je bruiloft is één van de belangrijkste dagen in je leven. Deze dag vliegt zo voorbij. Het is belangrijk dat deze dag perfect vastgelegd wordt, want deze momenten krijg je nooit meer terug. Er zijn een aantal redenen waarom een professionele bruidsreportage het verschil kan maken.

De spontane, creatieve en stijlvolle foto’s geven goed weer hoe jullie dag eruit zag in een verhalende stijl. Jij staat in het middelpunt van de belangstelling, maar je familie en vrienden maken je feestje extra leuk. Elke hoek, beweging, lach, traan en dans wordt vastgelegd. Hierdoor krijg je naderhand prachtige beelden die niet alleen jouw bruiloft weergeven, maar ook de sfeer die er hing.

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om buiten te trouwen, mits het weer dit toelaat natuurlijk. Dit is voor de bruidsfoto’s fantastisch, natuurlijk licht is namelijk het allermooist! Een fotograaf kijkt bijvoorbeeld van tevoren goed waar de zon staat tijdens de ceremonie. Het is voor niemand fijn om in de zon te moeten kijken; zowel voor het bruidspaar als voor de gasten is dat vervelend.

Je hebt geen last van een professionele fotograaf. Het lijkt net of deze gewoon bij je gasten hoort. De fotograaf is volkomen gefocust om het beste beeld van jullie liefde weer te geven zonder dat jullie dit zelf doorhebben.

Genoeg redenen om een bruidsreportage te laten maken! Heb je het gevoel dat dit toch niks voor jou is, maar wil je wel graag een fotograaf voor je bruiloft. Kijk dan eens naar het aanbod bruidsfotografen door heel het land.

Veelgestelde vragen over bruidsfotografie

Wat kost een bruidsreportage?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een bruidsreportage zijn gemiddeld €950,-. Wil je alleen een reportage van 2 uur? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €350,-. Wil je juist een reportage van 7 uur of langer? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 bruidsfotografen en kies een stad!

Het gemiddelde maatwerk tarief per dag is €1975,-. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn. Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is bruidsfotografie?

Op jullie bijzondere dag zijn jullie veel te druk met genieten. De dag lijkt soms in een roes van mooie momenten voorbij te vliegen. Jullie bruiloft wil je vanzelfsprekend niet vergeten. Met een bruidsreportage leg je stuk voor stuk die belangrijke momenten vast op de grote dag.

Hoe lang duurt een bruidsfotoshoot?

Geen bruiloft is gelijk en zo is ook geen bruidsfotoshoot hetzelfde. De reportage kan een korte fotoshoot van twee uur zijn om het belangrijkste moment van de dag vast te leggen. Maar ook een volledige reportage van 8 uur (of zelfs meerdere dagen) met een reeks foto’s die het hele verhaal vertellen. Bekijk hier 10 tips voor foto's maken op je bruiloft.

Wie is de beste bruidsfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type bruidsfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 bruidsfotografen en kies een stad!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je trouwfotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots