Doorgaans is er geen verschil. Het woord fotograaf wordt namelijk in de volksmond vaak onzijdig gebruikt. Officieel is fotograaf echter het woord voor het mannelijke beroep en fotografe is het vrouwelijke beroep. Is er echter in de praktijk wel een verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke fotograaf? 

Ook dit valt mee. Over het algemeen zijn mannen waarschijnlijk meer op de techniek gericht. Foto's gemaakt door vrouwen zijn vaak minder op techniek en meer op sfeer gericht. Al kun je dat natuurlijk niet over één kam scheren. 

Een foto moet voor zowel een fotograaf als fotografe technisch in orde zijn. Net zoals iedere fotograaf ook op sfeer zal letten. Met een sfeervolle plaat waarbij de horizon net niet recht staat, de foto onnodig vol met ruis zit (zonder dat dat de sfeer verhoogt), het oog van een dier net niet scherp is, et cetera is zowel een fotograaf als een fotografe niet blij. 

De voorkeur van de meeste mannen ligt daardoor echter wel bij de zakelijke fotografie. Ze vinden de specialisaties zoals industriële fotografie, dronefotografie, bedrijfsfotografie vaak leuker. Vrouwen focussen zich vaak meer op sociale fotografie. Ze vinden de specialisaties zoals schoolfotografie, familiefotografie, dierenfotografie en portretfotografie vaak leuker.

Vind de fotografe die bij jou past

Op Happix vind je het grootste aanbod aan professionele fotografen bij jou in de buurt. Vul jouw locatie in en kies een soort fotografie. Happix toont je elke fotografe in jouw omgeving die deze soort fotografie doet. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, stijl, levertijd ervaring, en persoonlijke teksten. 

Weet je al wat je wilt? Dan kun je de zoekresultaten nog verder verfijnen door de een fotoshoot te kiezen op basis van jouw budget en wensen. Zo vind je altijd de fotografe die bij jou past!

Weet je nog niet zeker wat je wilt? Laat je dan inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotografe, de soort fotografie en de beste tips en tricks!