Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke portretfotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Portretfotografie? Vergelijk hier alle portretfotografen

Wil je een portret laten maken? Benieuwd wat een portret fotoshoot kost? Vergelijk direct alle portret fotografen en hun tarieven of lees er hier meer over.

Een portret laat iets zien over de persoon zelf, zowel geposeerd als niet geposeerd. Je zet iemand zijn leven stil voor een klein moment, dit is één van de redenen waarom het belangrijk is om de juiste portretfotograaf in de arm te nemen.

Je kunt ervoor kiezen om jouw gezicht als focus te maken of juist een attribuut gelinkt aan je passie. Portretten fotografie is precies en persoonlijk. Een goede foto zegt iets over jou. Wat voor type ben jij? Waar ben jij goed in? Je vormt de shoot samen met de gekozen fotograaf. Het is een unieke, maar vooral ook leuke ervaring.

Het is niet makkelijk om een portretfoto te maken. Alleen professionele fotograaf weet met portretfotografie als het ware jouw persoonlijkheid vast te leggen wanneer hij of zij de foto maakt. Op goede portretfoto’s is meteen te zien wie jij bent!

Meest gekozen fotografen

Op zoek naar een portretfotograaf?

Op zoek naar een fotograaf voor je portret? Happix heeft het grootste aanbod van portret fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die prachtige portretten garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio.

Of het nu gaat om een LinkedIn foto of het samenstellen van een portfolio. Bij Happix vind je de fotograaf voor je Fotoshoot portret die bij jou past! Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. 

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer Portretfotografie op onze website. Happix toont jou elke professionele portretfotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod portretfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Laat je bijvoorbeeld inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto!

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle fotografen weten jou op je gemak te stellen. Een goede en spontane foto maken lukt gegarandeerd.

Tips voor jouw portret fotoshoot

Wat goed goed om te doen is van tevoren bedenken waar je de fotoshoot wilt houden. Door hierover na te denken neem je gelijk de achtergrond in gedachten en wat je daarmee wilt uitstralen. Neem daarin mee dat een rustige achtergrond het beter doet op foto’s dan een drukke achtergrond.

Denk ook aan het weer. Zacht licht zorgt ervoor dat je niet overbelicht raakt. Zonnige dagen lijken dus een slim idee, maar bewolkte dagen zijn het beste voor een mooie portretfoto. Over harde schaduwen en diffuus licht hoef jij je verder geen zorgen te maken. Dat doet je fotograaf voor je!

Wanneer je liever een studiofoto wilt, hoef je geen rekening te houden met belichting of achtergrond. Dit regelt de fotograaf. Deze speelt bij studio fotografie dan ook een belangrijke rol. Jij geeft aan wat je wensen zijn en de fotograaf weet precies wat jij nodig hebt en weet jou die uitstraling te geven voor een goede portretfoto.

Is jouw fotoshoot voor portretfotografie buiten? Houd dan rekening met het tijdstip. Voor goede foto’s kun je het beste de zon op het midden van de dag vermijden. Iedereen komt mooier uit bij zacht licht en zachte schaduwen.

En nog een laatste tip: houd matterende poeder bij de hand om glimplekken te voorkomen, behoud oogcontact met de fotograaf gedurende de fotoshoot en blijf praten met de fotograaf. De fotograaf geeft vaak tips qua poses en gezicht uitdrukkingen.

Veelgestelde vragen over portretfotografie

Wat kost een portretfotograaf?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van portretfotografie zijn gemiddeld €175,-. Wil je alleen portretfoto's laten maken in 1 setting? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist portretfoto's laten maken in 3 settings? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 portretfotografen!

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Waarom een portretfoto laten maken?

Wil je een portret laten maken? Een portret laat iets zien over de persoon zelf, zowel geposeerd als niet geposeerd. Je zet iemand zijn leven stil voor een klein moment, dit is één van de redenen waarom het belangrijk is om de juiste portretfotograaf in de arm te nemen.

Wat is belangrijk bij portretfotografie?

De basis voor een goede portret foto is jezelf afvragen wie je bent, wat jou 'jou' maakt en hoe dat in de foto terug moet komen. Als je online naar portret fotografie inspiratie zoekt, probeer dan altijd je eigen draai aan de foto te geven. 

Vind je dat lastig? Laat je portret dan maken door een professionele fotograaf. Die stelt de juiste vragen, zorgt ervoor dat je op je gemak bent en geeft handige tips. Het resultaat? Meer ruimte om jezelf te zijn en een mooi foto portret.

Wie is de beste portretfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type portretfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 portretfotografen!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je portretfotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots