Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke model fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Model fotografie? Vergelijk hier alle modelfotografen

Ben je een professioneel portfolio aan het opbouwen? Dan is een model fotoshoot jouw opstap naar succes. Het is namelijk een vorm van fotografie waarbij het model centraal staat. Je wordt begeleid door een professionele fotograaf die beschikt over de kennis en kunde om jou en jouw uitdrukkingen zo goed mogelijk vast te leggen.

Modellen fotografie gaat om jou en niets of niemand anders. Het gaat om jouw kenmerken en de uitstraling die je hebt op foto’s. Kortom: je laat zien wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je kunt met fotografie. Bedrijven baseren op basis van modelfoto’s of jij geschikt bent om hun merk te vertegenwoordigen. 

Zorg er voor dat je meerdere mogelijkheden te bieden hebt, zodat bedrijven goed vergelijkingsmateriaal hebben. Zodra je zowel uitblinkt in zwart-wit én in kleur heb je meer kans om uiteindelijk als model gekozen te worden.

Deze shoot draait om het laten zien van jouw beste kant. Daarom is het vertrouwen tussen het model en de fotograaf belangrijk. Wanneer jij je op je gemak voelt, straal je dit uit op je model foto's en kun jij sneller uit je comfortzone stappen!

Wanneer je twijfelt tussen modelfotografie of glamour- en portretfotografie, realiseer je dan dat modelfotografie gaat om jou en jouw kenmerken en wat je hiermee kan betekenen voor merken en bedrijven. Bij glamourfotografie is de focus de schoonheid en de mogelijkheden met mode. Portretfotografie is waarheidsgetrouw en gefixeerd op de persoon en wie hij of zij is.

Spreek met de fotograaf van te voren af hoe jij jezelf wilt weergeven en of je misschien een bepaald merk op ogen hebt dat je wilt imponeren. De fotograaf denkt graag mee en helpt je misschien wel beter op weg dan dat je zelf had kunnen bedenken. Ben je geen portfolio aan het opbouwen, maar wel op zoek naar een modelfoto? Dat kan natuurlijk! Laat jezelf vooral niet limiteren. De ervaring alleen al is de moeite waard.

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je model fotograaf via Happix?

Wil jij een professioneel fotomodel worden, de nieuwe Doutzen Kroes? Dan heb jij een goed portfolio nodig. Deze kun je laten maken bij één van de aangesloten model fotografen. Zij hebben verstand van modelfotografie en helpen jou met het samenstellen van een opvallende portfolio waarmee jij bij modellenbureaus eruit zal springen.

Een fotograaf kiezen voor je modellen fotoshoot maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer Model fotografie. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Denk alvast na over de kleding die past bij jouw karakter en over de juiste make-up bij het geheel. Op welke manier wil jij stralen op de foto's zodat jij opvalt tussen de vele andere fotomodellen? De model fotograaf weet hoe belangrijk het is dat jij je op je gemak voelt tijdens de fotoshoot Model, daardoor kun jij uit je comfortzone stappen. Het eindresultaat is een sterke portfolio waarmee jij meteen indruk maakt, laat die opdrachten maar komen!

5 snelle tips voor model fotografie

  • Beperk je portfolio tot de echte topfoto's, kwaliteit boven kwantiteit
  • Gebruik niet twee foto's in dezelfde pose of met hetzelfde licht, varieer zoveel mogelijk
  • Trek anderhalf uur van te voren losse kleding aan, dit voorkomt strepen op je huid
  • Zorg voor bijzondere (design) kleding en eigentijdse accessoires
  • Zodra je merkt dat je foto’s uit de mode zijn, is het aan te raden om de shoot opnieuw te doen.

Veelgestelde vragen over model fotografie?

Hoeveel kost een model fotoshoot?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van model fotografie zijn gemiddeld €225,-. Wil je alleen een studiofotoshoot in 1 setting? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist een studiofotoshoot in 4 settings of meer? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 model fotografen!

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Hoe kan je beginnen met modellenwerk?

Ben je een professioneel portfolio aan het opbouwen? Dan is een model fotoshoot jouw opstap naar succes. Je wordt begeleid door een professionele fotograaf die beschikt over de kennis en kunde om jou en jouw uitdrukkingen zo goed mogelijk vast te leggen. Bekijk hier onze 5 tips voor jouw portfolio.

Wat is model fotografie?

Modellen fotografie gaat om jou en niets of niemand anders. Het gaat om je je bent, jouw kenmerken en de uitstraling die je hebt op foto’s. Bedrijven baseren op basis van modelfoto’s of jij geschikt bent om hun merk te vertegenwoordigen.

Wat is een model fotoshoot?

Deze shoot draait om het laten zien van jouw beste kant. Daarom is het vertrouwen tussen het model en de fotograaf belangrijk. Wanneer jij je op je gemak voelt, straal je dit uit op je model foto's en kun jij sneller uit je comfortzone stappen! Bekijk hier onze 5 tips voor jouw portfolio.

Wie is de beste model fotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type modelfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 model fotografen!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je model fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots