De kosten voor een professionele fotograaf verschillen flink per soort fotografie en per fotograaf. De prijs van je fotoshoot hangt vooral af van bijvoorbeeld: hoeveel foto’s je wilt, hoeveel personen er op de foto gaan en hoelang de fotoshoot duurt.

Voor particuliere fotografie liggen de kosten gemiddeld tussen de €125,- en €325,-. Met uitzondering van particuliere reportages, daarvan liggen de kosten gemiddeld tussen de €450,- en €950,-. Voor zakelijke fotografie liggen de kosten gemiddeld tussen de €375,- en €800,-.

Kosten per soort fotografie en fotoshoot

Hieronder hebben we 10 gedetailleerde voorbeelden voor je toegevoegd van de gemiddelde kosten per soort fotografie en fotoshoot.

Wat kost een zwangerschapsshoot?

Als jij je in deze bijzondere fase van je leven bevindt vliegen de dagen voorbij zonder dat jij het doorhebt. Als je een blijvende herinnering wil overhouden aan die prachtige tijd, dan is een zwangerschaps shoot met een professional zeer aan te raden.

Een zwangerschapsshoot kost gemiddeld €150,-. Wil je alleen een fotoshoot van je buik? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist een fotoshoot van je buik, jou en met je partner? Dan vallen de zwangerschapsshoot kosten wat hoger uit.

Professionele foto van een familie op een heide

Foto van fotograaf Ilse Zomerman

Wat kost een bruidsfotograaf?

Alle belangrijke momenten van de dag worden uitgestippeld, van het ja-woord tot het feest achteraf. Je wilt al die vluchtige unieke momenten natuurlijk niet vergeten. Het boeken van een bruidsfotograaf is daarom een belangrijk onderdeel om deze dag perfect te maken. Maar wat kost zijn de gemiddelde bruiloft fotograaf kosten?

De kosten van een bruidsreportage zijn gemiddeld €950,-. Wil je alleen een reportage van 2 uur? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €350,-. Wil je juist een reportage van 7 uur of langer? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 bruidsfotografen!

Het gemiddelde maatwerk tarief per dag is €1975,-. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn. Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

Wat kost een productfotograaf?

De kosten van productfotografie zijn gemiddeld €750,-. Dit is het gemiddelde maatwerk tarief per dag. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kunnen de productfotograaf kosten lager of hoger zijn. Bekijk hier de tarieven van de top 10 productfotografen!

Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

Wil je jouw product op de markt of onder de aandacht wilt brengen? Dan zijn aantrekkelijke product foto’s heel belangrijk. Consumenten lezen niet maar ze scannen. Ze kijken voornamelijk naar tekst koppen en afbeeldingen. In een fractie van een seconde hebben ze een eerste indruk van het gescande product.

Professionele portretfoto van bekende Nederlander Toine van Peperstraten

Foto van fotograaf Silvan Stoet

Wat kost een familie fotoshoot?

Familiefoto’s worden vaak cadeau gegeven. Een speciale gelegenheid die je met een spontane foto van jouw familie kan vastleggen. Je familie is het altijd waard om te vereeuwigen door middel van een familie fotoshoot. Maar wat kost dat?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. Een familie fotoshoot kost gemiddeld €200,-. Wil je een fotoshoot voor 2 of 3 personen boeken? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist een fotoshoot voor 7 of meer personen? Dan valt het tarief wat hoger uit.

Wat kost een professionele profielfoto?

Een eerste indruk maak je maar één keer. Een goede foto staat voor wie je bent en kan laten zien welk beroep je uitoefent. Goede profielfoto’s wekken vertrouwen en laten mensen zich op hun gemak voelen. Een professionele foto laten maken is daarom een verstandige keuze.

De kosten van een profielfotograaf zijn gemiddeld €525,-. Wil je alleen een profielfoto van 1 persoon? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot op locatie voor €150,-. Wil je juist profielfoto's van 10 of meer personen? Dan valt het tarief hoger uit.

Het gemiddelde maatwerk tarief per dag is €775,-. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht en of je een studio nodig hebt kan het tarief lager of hoger zijn.

Wat kost een portretfoto?

De kosten van portretfotografie zijn gemiddeld €175,-. Wil je alleen portretfoto's laten maken in 1 setting? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist portretfoto's laten maken in 3 settings? Dan valt het tarief wat hoger uit.

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle fotografen weten jou op je gemak te stellen. Een goede en spontane foto maken lukt gegarandeerd. Bekijk hier de tarieven van alle portretfotografen.

Professionele bedrijfsfoto met twee werknemers van hotel Houten

Foto van fotograaf Hanne Hansen

Wat kost een bedrijfsreportage?

Door middel van bedrijfsfotografie wordt het imago van je bedrijf voor partners, relaties en klanten in één oogopslag helder. Wanneer dit op de juiste manier wordt vastgelegd voegt dit toe aan de sfeer van het bedrijf. Deze beelden zijn ook goed te gebruiken voor drukwerk, de website en social media.

De kosten van een bedrijfsfotograaf zijn gemiddeld €775,-. Dit is het gemiddelde maatwerk tarief per dag. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn. Bekijk hier de tarieven van de top 10 bedrijfsfotografen!

Wat kost een babyfotograaf?

De eerste fase van je pasgeboren baby gaat snel voorbij. Deze fase is een perfecte fase om de mooiste baby foto’s vast te leggen. Of het nu in de fotostudio is of bij je thuis; babyfotografie legt jouw kleintje vast zoals je hem of haar wilt herinneren.

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. Een baby fotoshoot kost bijvoorbeeld gemiddeld €175,-. Wil je alleen foto's van je kindje? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist foto's van je kindje, met jou, en met je gezin? Dan valt het tarief wat hoger uit.

Professionele event foto van een zanger en gitarist

Foto van fotograaf Emily Parry

Wat kost een eventfotograaf?

De kosten van een evenementen fotograaf zijn gemiddeld €525,-. Heb je alleen een reportage van 1 uur nodig? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €150,-. Heb je juist een reportage van 5 uur of langer nodig? Dan valt het tarief wat hoger uit.

Het gemiddelde maatwerk tarief per dag is €925,-. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn. Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

Op zoek naar de perfecte eventfotograaf, concertfotograaf of theaterfotograaf? Wij hebben het grootste aanbod event fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een fotoshoot bij een jubileum of om een verjaardagsfeest, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Wat kost een drone opname?

De kosten van een drone opname zijn gemiddeld €525,-. Dit is het gemiddelde maatwerk tarief per dag. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn.

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen een drone heeft en moet de foto- of videograaf wat meer uit de kast halen om indrukwekkende foto's te maken. Wil je dat jouw foto's echt tussen de rest uitspringen? Denk er dan over na om professionele drone beelden te laten maken door een professionele fotograaf.

Professionele portretfoto van een bruine kat met focus op de groene ogen

Foto van fotograaf Nathalie Joan Limon

Reiskosten en studiokosten

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt zijn er achteraf nooit onverwachte kosten, zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wil je foto's laten maken in de studio? Dan valt het fotoshoot tarief gemiddeld 10% tot 20% hoger uit. Dat komt vooral omdat de fotograaf meer (vaak dure) techniek gebruikt in de studio en bijvoorbeeld de huur en elektra betaald moet worden. Klein voordeel: er komen geen reiskosten meer bij.