Bij veel model, fashion, glamour en boudoir fotoshoots is een visagiste betrokken. Het voegt namelijk op meerdere punten iets toe bij je fotoshoot. Er zijn redenen genoeg om voor je fotoshoot een professionele visagiste te regelen. 

Waarom is een visagiste regelen belangrijk?

Een visagiste verzorgt niet alleen de make-up. Wanneer een model in de studio of op locatie aankomt en gaat zitten bij de visagiste dan voelt ze zich misschien een beetje onzeker. Als hij of zij echter klaar is dan is dat gevoel vrijwel altijd volledig weg.

Het nieuw gevonden zelfvertrouwen geeft het model nog meer motivatie geven om expressiever te poseren. Zeker als het model nog niet zoveel ervaring heeft.

Een visagiste zorgt voor een look die het model zelf niet zomaar zal maken. Het vakmanschap van de visagiste is gewoon beter als van het model zelf. Ieder model zal ongetwijfeld zelf de make-up kunnen doen maar make-up voor het uitgaan is iets anders dan voor de foto.

Wanneer een visagiste bijvoorbeeld met make-up een accent kan leggen op bepaalde lijnen in het gezicht, dan hoeft de fotograaf daar met nabewerking minder aandacht aan hoeft te besteden. Voor een enkele foto maakt dat nog niet zoveel uit. Wanneer de fotograaf echter een grote fotoreeks moet bewerken, dan gaat hier veel tijd in zitten.