Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke baby fotograaf fotograaf
past bij jou?

 • Vind de beste professionele fotograaf

 • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

 • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

 • Andere klanten geven ons een 9.4

Newborn shoot? Vergelijk hier alle newbornfotografen

In de eerste fases van het leven gebeurt er zoveel dat je alles wel kunt en wilt vastleggen. Foto’s zijn de tastbare herinneringen die de tijd even stil doet lijken staan. Newborn en babyfotografie zijn dan ook populaire vormen om herinneringen vast te leggen.

Bij newborn en babyfotografie draait het om het vastleggen van je pasgeboren baby. Vanaf het moment dat je kindje geboren is tot ongeveer 3 weken na de geboorte is newbornfotografie geschikt. Alle tijd na die drie weken tussen 1 jaar in is geschikt voor babyfotografie. 

Het fotograferen van je baby kan je op zoveel verschillende manieren doen. Een van de meest voorkomende soorten newborn fotografie is de pasgeborenen in mandjes leggen met enkel een mutsje op. Dit laat zien hoe klein het kindje is ten opzichte van de rest van de wereld.

Het beste moment om een newbornshoot in te plannen, is wanneer je baby tussen de 1 en de 3 weken oud is. Dan heb je meer kans dat de baby slaapt en zijn ze gemakkelijk te verleggen. Daarnaast ligt je baby in deze periode vaak nog in de houding zoals ze in de buik lagen: de foetushouding.

Er zijn veel leuke ideeën om jouw newborn foto's te laten slagen. Kies ervoor om een newborn shoot thuis te doen of in de studio. Wanneer de newbornshoot plaatsvindt in de studio zijn er meerdere mogelijkheden. De fotograaf heeft hier vaak allerlei newborn props liggen en kan in de studio ook veel betekenen qua licht en bewerking. 

Doe je de newborn fotoshoot thuis? Denk dan vast na over een ruimte met genoeg licht en zorg dat het er lekker warm is. Zo valt je baby sneller in slaap en zal hij of zij niet zo snel kou vatten.

Wil je je baby (gedeeltelijk) naakt op de foto zetten? Trek dan ruim van tevoren kleding uit. Zo zullen er geen strepen van kleding meer zichtbaar zijn op de foto’s. Zorg dat je baby goed gevoed is voor de shoot. Een happy baby levert namelijk de mooiste foto’s op!

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je newborn fotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod newborn fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod newborn fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste newborn fotografie!

Ben je abonnee van de WIJ nieuwsbrief? Dan heb je een speciaal aanbod ontvangen (of je ontvangt deze binnenkort). Vind de zwangerschapsfotograaf, geboortefotograafnewbornfotograaf of kinderfotograaf die bij jou past & gebruik je persoonlijke code!

Collage van zwangerschaps, newborn en kinderfotografie fotos

10 tips voor jouw newborn fotoshoot

 • Zorg dat er geen ander bezoek aanwezig is, om de rust te bewaren.
 • Is de fotoshoot newborn bij jullie thuis? Zorg dat het behaaglijk warm is in de kamer.
 • Kies voor de mooiste foto's een ruimte met veel (natuurlijk) licht.
 • Wil je dat je baby slaapt op de foto's? Was en voed de baby vlak voor de fotoshoot.
 • Plan de newborn shooting ook niet te vroeg in, vanaf vijf dagen is het verstandig om je shoot te houden.
 • Zorg dat de locatie niet helemaal stil is, anders schrikt de baby als er uiteindelijk wel geluid is.
 • Hou het veilig, je baby is erg kwetsbaar en kan niet te veel gevouwen worden.
 • Heb geduld en wees niet bang voor extra voedermomenten of troostsessies.
 • Trek ruim van tevoren de kleding van de baby uit als je foto’s naakt wilt, zo krijg je geen afdrukken op de huid.
 • Ben voorbereid op eventuele ‘ongelukjes’.

Een uitgebreidere versie van deze fotografie newborn tips, kun je lezen in de blog 10 tips en newborn shoot ideeën.

Veelgestelde vragen over newborn fotografie

Wat kost een newborn shoot?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een newborn shoot zijn gemiddeld €175,-. Wil je alleen foto's van je kindje? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist foto's van je kindje, met jou, en met je gezin? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 newborn fotografen!

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wanneer laat ik een newbornfoto maken?

In de eerste week of anderhalve week na de geb oorte, krult de baby zich nog helemaal op zoals in de baarmoeder. Na de eerste tien dagen neemt dit snel af. Wil je dat graag op de foto laten zetten, zorg dan dat je op tijd een afspraak maakt met een newbornfotograaf.

Het is mogelijk om van tevoren al een afspraak te maken met de gekozen fotograaf, zodat hij/zij weet wanneer jouw kindje verwacht wordt. De fotograaf neemt alle tijd om prachtige foto's te maken.

Wat is newbornfotografie?

In de eerste fases van het leven gebeurt er zoveel dat je alles wel kunt en wilt vastleggen. Foto’s zijn de tastbare herinneringen die de tijd even stil doet lijken staan. Newborn en babyfotografie zijn dan ook populaire vormen om herinneringen vast te leggen.

Hoe doe je een newborn shoot?

Het beste moment om een newbornshoot in te plannen, is wanneer je baby tussen de 1 en de 3 weken oud is. Dan heb je meer kans dat de baby slaapt en zijn ze gemakkelijk te verleggen. Daarnaast ligt je baby in deze periode vaak nog in de houding zoals ze in de buik lagen: de foetushouding. Bekijk hier 10 tips en ideeën voor je newborn shoot.

Waarom een newbornfoto laten maken?

De eerste fase van je pasgeboren baby gaat zo snel voorbij. Dit is hét moment om de mooiste baby foto’s vast te leggen. Of het nu in de fotostudio is of bij je thuis; babyfotografie legt jouw kleintje vast zoals je hem of haar wilt herinneren.

Wie is de beste newborn fotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type newbornfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 newborn fotografen!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je baby fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots