Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke rouwfotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Uitvaartfotografie? Vergelijk hier alle uitvaartfotografen

Het afscheid van een dierbare is een bijzonder en een emotioneel moment. Uitvaart fotografie biedt de nabestaanden de mogelijkheid om terug te kijken op de gedeelde emotie en de waardevolle herinneringen aan het afscheid.

Begrafenis fotografie is nog geen bekend fenomeen in Nederland, maar in het buitenland is het heel gebruikelijk. Vaak wordt er gekozen om familie of vrienden foto’s te laten maken. Voor een amateur kan het echter lastig zijn om echt onopvallend goede foto's te maken. Al helemaal wanneer je emotioneel betrokken bent. De licht omstandigheden zijn meestal niet ideaal, waardoor enige expertise erg gewenst is.

Een professionele fotograaf die ervaring heeft met uitvaartfotografie is respectvol en discreet. Een uitvaartfotograaf kan ook beter aanvoelen wat wel en niet prettig is voor de nabestaanden. Het is een vak apart, de fotograaf zorgt er namelijk voor dat hij of zij onopvallend beweegt en geen geluid maakt.

Een uitvaart reportage kan afschrikken. Het kan ongepast voelen, terwijl dit juist kan helpen met het verwerkingsproces. Het afscheid van een dierbare is altijd beladen en spannend. Wanneer er een fotograaf op de uitvaart aanwezig is hoef jij je geen zorgen te maken dat je iets mist. 

Uitvaartfoto's geven je de mogelijkheid om later terug te kijken en kunnen helpen met het verwerken van het verdriet. Door uitvaartfotografie kan je achteraf zelfs de schoonheid van de details ervan inzien. Een hand vasthouden, een omhelzing of een uitwisselende blik naar elkaar.

Tijdens een begrafenis of crematieceremonie kan een uitvaartfotograaf verschillende momenten vastleggen, zoals:

  • De aankomst van familie en vrienden bij de locatie
  • De dienst, inclusief toespraken en muzikale intermezzo's
  • Het afscheid nemen bij de kist
  • Emotionele momenten en omhelzingen tussen nabestaanden
  • Rituelen en symbolische handelingen
  • De begrafenis of crematie zelf

De foto's van een uitvaartfotograaf dienen als een tastbare herinnering aan de liefde en het respect voor de overledene. Ze helpen bij het behouden van de herinnering en bieden troost in de moeilijkste momenten van verdriet. Het bekijken van deze beelden kan een manier zijn om de nalatenschap van jouw dierbare levend te houden.

Uitvaartfotografie is een zachte en ontroerende manier om de herinnering aan dierbaren te eren en de steun van geliefden vast te leggen. Het zijn momenten van liefde, troost en verbondenheid die voor altijd gekoesterd kunnen worden. Het is een manier om te laten zien dat het leven gevierd moet worden, zelfs bij het afscheid van een geliefde.

Op zoek naar een fotograaf voor de begrafenis van een dierbare? Dan zit je hier aan het juiste adres. Wij hebben het grootste aanbod uitvaart fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past.

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je uitvaartfotograaf via Happix?

In tijden van verdriet kan het vreemd lijken om een fotograaf aanwezig te hebben op een begrafenis. Toch geeft een rouwreportage steun bij het verwerken van het verlies. Ook voor de vrienden en familie die er helaas niet bij konden zijn. Lees er meer over in de blog 3 redenen voor professionele rouwfotografie.

De rouwfoto’s worden gebruikt om jou te helpen herinneren wat je wellicht tijdens de uitvaart ontgaan is. De fotograaf is integer en heeft maar één doel: nobel en discreet helpen bij de rouwverwerking. Deze fotograaf is op de korte termijn beschikbaar en het contact is persoonlijk.

Happix heeft het grootste aanbod van uitvaart fotografen in Nederland. Wij zijn het enige platform die jou een professionele begrafenis fotograaf kunnen garanderen tijdens de uitvaart. Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties.

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer Uitvaartfotografie. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Veelgestelde vragen over uitvaartfotografie

Wat kost een uitvaartfotograaf?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van uitvaartfotografie zijn gemiddeld €800,-. Dit is het gemiddelde maatwerk tarief per dag. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief dus lager zijn. Bekijk hier de tarieven van de top 10 afscheidsfotografen.

Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt zijn er achteraf nooit onverwachte kosten, zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Waarom een uitvaartfoto laten maken?

Vaak wordt er gekozen om familie of vrienden foto’s te laten maken. Voor een amateur kan het echter lastig zijn om echt onopvallend goede foto's te maken. Zeker wanneer je emotioneel betrokken bent. De licht omstandigheden zijn meestal ook niet ideaal. Bekijk hier onze 3 redenen voor een professionele rouwfotograaf.

Hoe werkt een uitvaartfotoshoot?

Het afscheid van een dierbare is een bijzonder en een emotioneel moment. Uitvaart fotografie biedt de nabestaanden de mogelijkheid om terug te kijken op de gedeelde emotie en de waardevolle herinneringen aan het afscheid. Wanneer er een fotograaf op de uitvaart aanwezig is hoef jij je geen zorgen te maken dat je door je emotie iets mist. Tijdens een begrafenis of crematieceremonie kan een uitvaartfotograaf verschillende momenten vastleggen.

Wie is de beste uitvaartfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type uitvaartfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 afscheidsfotografen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je rouwfotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots