Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een profielfotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


  • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

  • Altijd goed garantie

  • Vaste prijs vooraf

  • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over je zakelijke profielfoto

Een eerste indruk maak je maar één keer. Een goede foto staat voor wie je bent en kan laten zien welk beroep je uitoefent. Een LinkedIn profiel is niet compleet zonder jouw profielfoto. Over het algemeen wekken social media accounts met goede profielfoto’s vertrouwen en laten mensen zich op hun gemak voelen.

Een social media portret, ook wel profielfoto genoemd, is een type fotografie binnen de zakelijke portretfotografie. Deze fotografie gaat om het vastleggen hoe je bent en wat je wilt uitstralen. Je hebt eindeloze mogelijkheden met social media fotografie. 

Wil je een professionele profielfoto laten maken? Je kunt kiezen voor serieuze opties waarin je netjes gekleed gaat en poseert of juist voor een speelse optie, waarin je meer van je karakter laat zien. Jouw foto, dus jij bepaalt. 

Je kunt dus foto’s laten maken die gericht zijn op jouw persoonlijkheid, je beroep of een combinatie van allebei. Twijfel je tussen kleur of zwart wit foto’s? Portret of van wat verder weg? Wegkijken of toch recht in de camera? 

Zorg ervoor dat je dit bespreekt met je fotograaf zodat deze hier rekening mee kan houden. Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat jouw nieuwe profielfoto een mooie foto wordt.

Profielfoto’s zijn geschikt voor elk social media kanaal. Denk aan LinkedIn, Facebook, Twitter, je CV, en zelfs datingsites. Denk van te voren wel goed na voor welk kanaal je foto’s laat maken. 

Foto’s voor op twitter en facebook hebben vaak een minder professionele look dan bijvoorbeeld LinkedIn. Als dit niet van noodzakelijk belang is, is de fotograaf natuurlijk bereid een foto te maken die je op elk platform kunt delen (of meerdere). 

Ben je op zoek naar de perfecte profielfoto? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een foto van jezelf voor LinkedIn of voor een datingsite, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past! Het is tijd jouw huidige zakelijke portretfoto te veranderen in een professionele.

Meest gekozen fotoshoots

Waarom kiezen voor je profiel fotograaf via Happix?

Zoek je een professioneel fotograaf voor je profielfoto? Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele profielfoto fotograaf in jouw regio. 

Wij hebben ontzettend veel fotografen in het bestand, waardoor kiezen wat bij je past nog moeilijk kan zijn. Om deze reden is de visuele keuzehulp in het leven geroepen. Hiermee kun jij de fotografen vergelijken op prijs, regio, portfolio en drijfveren. 

Zo wordt het kiezen van jouw fotograaf gemakkelijk gemaakt! Niet alleen hebben wij het aanbod van fotografen. Wij hebben ook de nodige kennis in huis om van elke fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste profielfoto!

Je professionele foto laat al je volgers op LinkedIn, Facebook, Instagram of Twitter in één oogopslag zien wie jij bent en je laat meteen een sterke indruk achter. Een zakelijke profielfoto laten maken zegt iets over jouw persoonlijkheid en professionaliteit. Hier speelt de fotograaf direct op in. 

Bezoekers en potentiële werkgevers op social media krijgen een helder beeld van jou, nog voordat ze je in het echt zien. Een spontane foto van jou met de juiste belichting; dan heb je de juiste profielfoto te pakken. Kies een fotograaf uit het overzicht en bepaal samen hoe jij je ware ik laat zien op al jouw kanalen. Lees hier alvast wat tips voor de perfecte profielfoto, doe er je voordeel mee!

5 tips voor de perfecte profielfoto

  • Verzorg jezelf goed. Zorg dat je haar netjes gestyled is en je make-up goed aangebracht.
  • Oefen op je lach. Het is bewezen dat de ‘Duchenne lach’ effectief is als je vrolijk op de foto wil staan.
  • Kijk direct in de lens. Het is prettig als jij een potentiële werkgever/klant recht aankijkt in de foto. 
  • Laat zien wie je bent. Het hoeft er allemaal niet te zakelijk uit te zien. Jouw persoonlijkheid moet centraal staan op deze foto.
  • Hou de doelgroep van de foto in de achterhoofd. Wie wil jij voornamelijk bereiken? Zijn dat creatievelingen of keiharde zakenlui?

Zoals je ziet in de tips is een goede voorbereiding het halve werk. Zo kan je samen met de fotograaf bepalen hoe je het beste afgebeeld kan worden. Je moet één ding goed onthouden: wees vooral niet bang om jezelf te zijn. Zo kunnen potentiële werkgevers en bezoekers zien dat je trots bent op wie je bent. Wat is er mooier dan zelfverzekerdheid? Succes!

Wil je meer tips? Lees dan ook eens: 3 tips voor een leuke profielfoto op Whatsapp, LinkedIn en Instagram.

Op zoek naar meer inspiratie?

Een profielfotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen