Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke kinderfotograaf fotograaf
past bij jou?

 • Vind de beste professionele fotograaf

 • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

 • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

 • Andere klanten geven ons een 9.4

Kinderfotografie? Vergelijk hier alle kinderfotografen

De meeste mensen hebben weinig herinneringen van de eerste aantal jaren van hun leven. Deze periode lijkt zo snel te gaan dat het vervormt tot een vage herinnering. Fotografie zorgt dat ontelbare herinneringen niet vervormen tot één kleine herinnering. Daarom zijn kinderfoto’s ook populair. Met fotografie kan je jouw mooie herinneringen vastleggen.

Interesse in een kinder fotoshoot? Benieuwd naar wat een kinderfotograaf kost? Vergelijk direct alle kinderfotografen en hun tarieven of lees er hier meer over.

Bij kinderfotografie staat het kind centraal. Vanaf het moment dat je een fotoshoot wil voor je baby van 1 jaar of ouder, kies je voor dit type fotografie in plaats van newborn fotografie. Het is het laagdrempelig fotograferen van kinderen.

Kinderfotografie is dan ook zoveel meer dan alleen zoete plaatjes. Het belangrijkste van een leuke kinder fotoshoot is dat de persoonlijkheid van het kind vastgelegd wordt. De mogelijkheden tot kinderfotografie zijn niet op één hand te tellen. Portretfoto’s, studiofoto’s en foto’s op locatie zijn maar een aantal voorbeelden van verschillende opties.

Jouw wensen staan centraal. Wil je alleen een portretfoto van je kind of juist een spontane foto met het gezin? De foto’s bewerkt in zwart wit of toch in kleur? Een fotoshoot voor kinderfeestje? De opties zijn eindeloos en jij bepaalt samen met de fotograaf het eindresultaat.

Als je leuke ideeën hebt voor een mooie kinder foto, kan je deze bespreken met de fotograaf. Hij gaat zijn uiterste best doen de mooiste kinderfoto’s van jouw kinderen te maken.

Geen kind is hetzelfde, zo is ook geen fotosessie hetzelfde. Om de persoonlijkheid van kinderen vast te leggen moet je op zoek naar de spontaniteit. Dit kan nog wel eens lastig zijn, gezien niet elk kind zich zo snel op het gemak voelt voor een camera.

Het is dan ook de meest uitdagende vorm van fotografie voor de fotograaf, omdat er een manier gevonden moet worden waarbij de kinderen het leuk vinden om op de foto te gaan. 

Voor de ouders is kinderfotografie een stuk toegankelijker tegenwoordig. Met mobiele telefoons worden regelmatig foto’s gemaakt. Wanneer er dan een professionele fotograaf ingehuurd wordt is alleen maar gunstig: de kinderen zijn dan al gewend aan de camera of het idee van een camera! 

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je kinderfotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod kinderfotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een kinderfotoshoot garanderen met een professionele fotograaf in jouw regio.

Deze maakt het kiezen van de fotograaf die bij jou past echt gemakkelijk. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod kinderfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot kind een succes te maken.

Kinder fotografie is echt een vak apart. De kinder fotograaf moet zich goed in deze specifieke doelgroep weten te verplaatsen en aanvoelen wat nodig is voor een succesvolle fotosessie. Humor en speelsheid spelen een belangrijke rol in de kinderfotografie. 

De fotoshoot met de kinderen moet vooral een onvergetelijke en leuke ervaring zijn, voor de kinderen en voor jou! De fotoshoot kan onderdeel een familiedag, een dagje speeltuin of doe een kinderfeestje fotoshoot.

Fotograaf en kinderen: Een professionele fotograaf weet precies welke attributen goed werken om de kinderen op hun gemak te laten voelen. In een goede en ontspannen sfeer komen bij een professionele kinderfotograaf de knappe plaatjes vanzelf.

Wil jij mooie foto’s laten maken van jouw kinderen. Kijk, vergelijk en boek de fotograaf die bij jou past bij Happix.

10 tips voor kinderfotografie

 • Neem zelf ook persoonlijke attributen en accessoires mee
 • Forceer je kind niet om te lachen op foto’s, want oprechte schaterlachjes zijn veel mooier
 • Chanteer je kind nooit met snoepjes of cadeautjes, geef liever een compliment als het goed gedaan hebben.
 • Zorg voor leuke (niet te bonte) kleding die vies mag worden.
 • Neem om deze reden ook extra setjes kleding mee, ook heb je dan leuke variatie op je foto’s!
 • Als je kind lekker aan het spelen is, zorg dat het gezicht ten alle tijden schoon is.
 • Denk goed na over de locatie waar de shoot plaatsvindt. Buiten, studio of thuis?
 • Doe zelf vooral lekker gek mee om je kind in de stemming te krijgen en die schaterlachjes uit te lokken.
 • Een goede kindershoot hoeft niet per se op dezelfde dag te lukken, het vereist geduld.
 • Geef de fotoshoot vorm samen met je kind en de fotograaf. Zij komen vaak ook met ideeën die zij uit willen voeren.

Wil je nog meer leuke tips lezen? Bekijk dan ook is deze blog: De Do's en Don's voor leuke kinderportretten.

Veelgestelde vragen over kinderfotografie

Wat kost een kinderfoto?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een kinderfotoshoot zijn gemiddeld €150,-. Is het een fotoshoot voor 1 kind alleen? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €100,-. Wil je juist een fotoshoot voor 4 of meer kinderen? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 kinderfotografen en kies een stad!

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is kinderfotografie?

Bij kinderfotografie staat het kind centraal. Vanaf het moment dat je een fotoshoot wil voor je baby van 1 jaar of ouder, kies je voor dit type fotografie in plaats van newborn fotografie. Het is het laagdrempelig fotograferen van kinderen.

Waarom een kinderfoto laten maken?

De meeste mensen hebben weinig herinneringen van de eerste aantal jaren van hun leven. Deze periode lijkt zo snel te gaan dat het vervormt tot een vage herinnering. Daarom zijn kinderfoto’s ook populair. Met fotografie kan je jouw mooie herinneringen vastleggen.

Hoe fotografeer je een kind?

Het belangrijkste van een leuke kinder fotoshoot is dat de persoonlijkheid van je kind vastgelegd wordt. De mogelijkheden tot kinderfotografie zijn niet op één hand te tellen. Portretfoto’s, studiofoto’s en foto’s op locatie zijn een aantal voorbeelden. Bekijk hier onze 10 tips voor goede kinderportretten.

Wie is de beste kinderfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type kinderfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 kinderfotografen en kies een stad!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je kinderfotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots