Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke event fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Theater, concert en evenementen fotograaf? Vergelijk hier alle eventfotografen

Het is een ferme uitdaging om een feestende menigte of een grote locatie goed te fotograferen. Het vergt kennis en speciale vaardigheden van een ervaren eventfotografie fotograaf om de sfeer goed vast te leggen.

Voor je het weet is je evenement, concert of theater voorstelling voorbij. Daarom is de fotograaf dynamisch, sociaal en weet hij of zij de juiste momenten vast te leggen. Door mensen en locaties vast te leggen door een professionele fotograaf valt de sfeer gemakkelijker te herinneren.

Evenementenfotografie

Wordt er een bedrijfsborrel op de zaak vastgelegd of een studentenfeest in een club? Zorg dat jouw evenementenfotograaf aansluit bij je doelgroep. Hij of zij speelt een belangrijke rol in het contact maken en vastleggen van de doelgroep tijdens jouw evenement.

Communiceer je wensen naar de fotograaf. Leg uit wat jij relevant vindt en wat de cruciale momenten zijn. Elk feest is anders en het is belangrijk dat jij uiteindelijk blij wordt van de foto’s van je evenement.

Denk ook goed na of je bijvoorbeeld een overview wilt van het feest, of juist close ups van de gasten. Goed om aan te geven is waar de foto’s voor bedoeld zijn. Versterken ze website, is het voor promotie materiaal of zijn ze juist voor social media?

Concert fotografie

Een goede concertfoto laat bezoekers het concert alsmaar herbeleven én trekt nieuwe bezoekers aan voor een volgend concert. Het is een uitdaging om de muziek en sfeer in beeld te brengen. Evenals de emoties van de muzikanten. Bij een goede concert reportage komt alles voorbij: sfeer, licht, muzikanten en het publiek. Deze vorm van fotografie is ook goed mogelijk op een festival of een reeks concerten.

Ga van te voren na waar je de concertfoto’s voor wilt gebruiken. Concertfotografie kan op meerdere manieren ingezet worden maar de voornaamste redenen zijn voor promotie, visuele communicatie of voor een website. Communiceer dit naar je concert fotograaf zodat hij of zij weet waar te gaan staan om de goede foto’s te maken. Of op welke momenten de fotograaf los mag gaan voor de perfecte actiefoto.

Theater fotografie

Een goede theaterfoto zorgt voor bezoekers! Het is belangrijk om de bezoekers vooraf een beeld te kunnen geven van de voorstelling. Is jouw theaterstuk spannend, meeslepend, komisch of juist heel luchtig? Het is een uitdaging om de sfeer, het licht, het toneel, de acteurs en het publiek zodanig in beeld te brengen zodat de eerdere bezoekers het herbeleven en de potentiële bezoekers overtuigd zijn om te gaan.

Theaterfotografie is zo ontzettend breed. Het kan gaan om straattheater, podium theater of behind-the-scenes beelden. Je kunt het ook met verschillende stijlen aanpakken. Deze foto’s zijn uitstekend voor bijvoorbeeld visuele promotie.

Een goede theater fotograaf laat bezoekers het stuk herbeleven en trekt nieuwe bezoekers aan voor een volgend optreden. De voornaamste reden voor theaterfotografie is dan ook promotie. Een fragment van het theaterstuk kan interesse wekken voor volgende bezoekers.

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je event fotograaf via Happix?

Op zoek naar de perfecte eventfotograaf, concertfotograaf of theaterfotograaf? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een fotoshoot bij een jubileum, bedrijfsfeest of festival, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Hoe zoek ik een fotograaf voor evenementen fotografie? Heel simpel, kies een locatie en kies Event fotografie. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De event fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio. Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.

5 zaken om te bespreken met je fotograaf

  • Geef de fotograaf een draaiboek van de dag/avond en kies de belangrijkste gebeurtenissen.
  • Wil je alleen feestende mensen of ook een hardwerkende crew op de foto?
  • Wat is de gewenste levertijd van de foto’s? Heeft het haast of kan het juist nog even wachten?
  • Als er een dresscode is dit handig om te communiceren met de fotograaf. Zo valt deze niet uit de toon.
  • Belangrijk is om te weten waar de rechten van de foto’s liggen, bespreek dit.

Veelgestelde vragen over evenementen fotografie

Wat kost een evenement fotograaf?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een event fotograaf zijn gemiddeld €525,-. Heb je alleen een reportage van 1 uur nodig? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €150,-. Heb je juist een reportage van 5 uur of langer nodig? Dan valt het tarief wat hoger uit.

Het gemiddelde maatwerk tarief per dag is €925,-. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn. Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken. Bekijk hier de tarieven van de top 10 event fotografen!

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is evenementen fotografie?

Het vergt kennis en speciale vaardigheden van een ervaren eventfotograaf om de sfeer goed vast te leggen. Voor je het weet is je evenement, concert of theater voorstelling voorbij. Daarom is de fotograaf dynamisch, sociaal en weet hij of zij de juiste momenten vast te leggen.

Waarom een evenementen foto laten maken?

Wil je later nog op je event terug kunnen kijken? Laat dan een professional fotografen. Voor je het weet is je evenement, concert of theatervoorstelling voorbij. Het vergt kennis en speciale vaardigheden van een ervaren eventfotografie fotograaf om de sfeer goed vast te leggen.

Hoe werkt een evenementen fotoshoot?

Communiceer je wensen naar de fotograaf. Leg uit wat jij relevant vindt en wat de cruciale momenten zijn. Elk feest is anders en het is belangrijk dat jij uiteindelijk blij wordt van de foto’s van je evenement.

Wie is de beste evenementen fotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type eventfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 event fotografen!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je event fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots