Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke zwangerschaps fotograaf fotograaf
past bij jou?

 • Vind de beste professionele fotograaf

 • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

 • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

 • Andere klanten geven ons een 9.4

Zwangerschapsshoot? Vergelijk hier alle zwangerschapsfotografen

Zwanger zijn is een prachtig moment van het begin van een nieuw leven. Je baart een kindje, een nieuw lid van de familie. Een zwangerschap lijkt voorbij te vliegen en voor je het weet heb je een kleintje in je armen. Geniet van je zwangerschap en laat deze herinnering je bij blijven door middel van zwangerschapsfotografie.

Zwangerschapsfotografie draait om jouw zwangere buik. Er wordt gebruik gemaakt van belichting en looks om jouw zwangerschap op een mooie manier vast te leggen. Er zijn ontelbare manieren om zwangerschapsfotografie uit te voeren.

Je zwangerschap is voorbij voor je het door hebt. We raden dan ook aan vroeg je fotograaf voor je zwangerschap shoot te boeken, dan weet je zeker dat jouw gewenste fotograaf beschikbaar is. Deze zekerheid scheelt jou een hoop onnodige stress.

Wanneer je zwangerschapsshoot plannen? De mooiste tijd om je zwangerschap vast te laten leggen is tussen de 32 en de 36 weken. Dan is je buik mooi rond en ben sta je nog niet op het punt om te bevallen.

Je kunt ervoor kiezen om het eerder of later in de zwangerschapsperiode te laten doen. De kans bestaat dat je dan nog niet zichtbaar zwanger bent. Of dat je misschien al bevalt voor de fotoshoot heeft plaatsgevonden.

Zwanger van een tweeling of een drieling? Je hebt dan een grotere kans dat je eerder gaat bevallen dan de uitgerekende 40 weken. Wanneer je de zwangerschapsfotoshoot dan ook eerder plant, zo rond de 28 weken, dan is je buik al wel mooi rond en loop je minder risico

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je zwangerschap fotoshoot bij Happix?

Als jij je in deze bijzondere fase van je leven bevindt vliegen de dagen voorbij zonder dat jij het doorhebt. Als je een blijvende herinnering wil overhouden aan die prachtige tijd, dan is een zwangerschaps shoot met een professional zeer aan te raden. Ze weten precies wat nodig is om jou te laten schitteren met je buik! Dit kan ook eventueel met een partner en kids.

Happix heeft het grootste aanbod van zwangerschapsfotografen in Nederland. Wij garanderen jou altijd een shoot met een professionele zwangerschap fotograaf, wat er ook gebeurd. Het vergelijken maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties.

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer Zwangerschapfotoshoot. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Collage van zwangerschaps, newborn en kinderfotografie fotos

Ben je abonnee van de WIJ nieuwsbrief? Dan heb je een speciaal aanbod ontvangen (of je ontvangt deze binnenkort). Vind de zwangerschapsfotograaf, geboortefotograaf, newbornfotograaf of kinderfotograaf die bij jou past & gebruik je persoonlijke code!

10 tips voor de fotoshoot Zwangerschap

Happix heeft niet alleen het grootste aanbod binnen de zwangerschap fotografie, maar ook de kennis die jouw shoot tot een succes kan maken. Hieronder hebben we 10 tips voor je op een rij gezet:

 • Plan de shoot in week 32 tot 36. Dan is je buik mooi rond en bol en zakt het niet in.
 • Handen komen vaak in beeld, vooral als je jouw buik vasthoudt. Smeer van tevoren je handen in en verzorg je nagels.
 • Trek vooraf aan de shoot losse kleding aan, zodat je geen strepen in de huid ziet.
 • Boek de zwangerschapsfotografie vroeg in, zodat je zekerheid hebt over de beschikbaarheid van de fotograaf.
 • Betrek je gezin bij de zwangerschapsfotografie, dit levert intieme beelden op waar je naar kan blijven kijken. Bijvoorbeeld een zwangerschapsshoot met je kind en partner.
 • Neem verschillende attributen mee, zoals een knuffel of dierbare sieraden.
 • Er zijn verschillende locaties waar jij je shoot kunt houden. Studio, binnen of buitenshuis?
 • Bedenk goed wat voor kleding je aan wilt, maar hou de focus op de buik.
 • Wij kunnen ons voorstellen dat je graag make-up draagt, zorg dat het zacht van kleur is en licht is aangebracht.

Lees ook de blog 10 tips voor mooie foto's van je zwangere buik per week of de blog Zwangerschapsshoot jurk: 3 tips ter voorbereiding. Alle fotografen in jouw regio weten echter nog veel meer goede tips. Vraag het maar eens na wanneer jullie de details van de fotoshoot bespreken.

Veelgestelde vragen over zwangerschapsfotografie

Hoeveel kost een zwangerschap fotoshoot?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een zwangerschapsshoot zijn gemiddeld €150,-. Wil je alleen een fotoshoot van je buik? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist een fotoshoot van je buik, jou en met je partner? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 zwangerschap fotografen!

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat te dragen bij een zwangerschapsshoot?

Soms heeft je fotograaf enkele jurken hangen. Je kan ook zelf even zoeken op 'zwangerschapsjurk fotoshoot' om jurk te vinden die echt bij je past. Neem in ieder geval genoeg opties mee wanneer je een shoot buiten de deur doet. Dan kan je tijdens de shoot afwisselen of omkleden wanneer je toch niet tevreden bent met de eerste outfit.

Daarnaast is het de vraag of je überhaupt kleding aantrekt. Wil je bijvoorbeeld met je buik bloot op de foto of helemaal naakt of de foto? Denk er dan aan in ieder geval aan om losse kleding te dragen vanaf 1,5 uur voor je fotoshoot. Hierdoor zie je tijdens de fotoshoot geen afdrukken en strepen in je huid. Bekijk hier onze tips voor zwangerschapsshoot kleding.

Vanaf hoeveel weken een zwangerschap fotoshoot?

We raden je aan om je fotograaf vroeg te boeken, dan weet je zeker dat jouw gewenste fotograaf beschikbaar is. De mooiste tijd om je zwangerschap vast te laten leggen is tussen de 32 en de 36 weken. Dan is je buik mooi rond en kun je doorgaans nog goed bewegen. Bekijk hier onze tips voor je zwangerschap fotoshoot.

Waarom een zwangerschapsfotoshoot?

Als jij je in deze bijzondere fase van je leven bevindt vliegen de dagen voorbij zonder dat jij het doorhebt. Als je een blijvende herinnering wil overhouden aan die prachtige tijd, dan is een zwangerschaps shoot met een professional zeer aan te raden.

Wie is de beste zwangerschapsfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type zwangerschapsfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 zwangerschap fotografen!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je zwangerschaps shoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots