Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke architectuur fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Architectuur fotograaf? Vergelijk hier alle architectuurfotografen

Architectuurfotografie is een type fotografie waarbij allerlei soorten gebouwen kunnen worden gefotografeerd. Het is een toegepaste kunstvorm. Het heeft niet alleen een esthetische waarde maar ook een functionele omdat er vaak vraag naar is bij de koop of verkoop van gebouwen.

Een architectuurfotograaf is een vakman of -vrouw die gespecialiseerd is in het vastleggen van de schoonheid van gebouwen. Ze maken gebruik van licht, compositie, perspectief, timing, balans, symmetrie, convergerende lijnen en nog veel meer. Een goede architectuurfotograaf zorgt dat geen enkel detail verloren gaat in het geheel.


De timing van de foto’s is erg belangrijk. Daarom wordt er gezegd dat het beste moment om te fotograferen vaak ligt tegen zonsopkomst en zonsondergang. Het licht is dan een stuk zachter dan gedurende de dag. Doordat de zon veel lager staat kun je ook de kleuren van de zon in de gebouwen vangen. Zeker in de moderne architectuur, met de strakke architectuur en koude aanblik van de gebouwen, geeft het zo een warm contrast aan de foto.

Hou ook het gebouw schoon is (zowel binnen- als buitenkant) en opgeruimd. Verder is het belangrijk om na te denken wat jij wil dat de foto’s uitstralen en hier de inrichting op aanpassen. Robuust, donker en mysterieus of toch licht, open en kleurrijk? Bespreek dit met de fotograaf om zo tot een goede beslissing te komen.

Architectuurfotografie gaat niet alleen over het vastleggen van de huidige staat van gebouwen. Maar kan ook worden gebruikt om de evolutie van architectuur in de loop der jaren vast te leggen. Het biedt een waardevolle historische context en documenteert de veranderende stedelijke landschappen.

Bij de nabewerking kunnen imperfecties en de kleuren en belichting nog gecorrigeerd worden. Let echter op dat je de natuurlijke uitstraling van je gebouw behoudt. Te veel nabewerking kan afleiden van de echte schoonheid van je gebouw

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je architectuur fotograaf via Happix?

Is er net een prachtig nieuw gebouw afgerond? Wil jij dit gebouw graag aantrekkelijk presenteren voor potentiële huurders, kopers of investeerders? Doe dan niet af aan de schoonheid van het gebouw, maar zorg voor een goede architectuurfotograaf zodat geen enkel detail verloren gaat in het geheel. Niet alleen de nieuwe panden kunnen vastgelegd worden, maar ook gebouwen met een rijke geschiedenis. Denk aan monumenten, kerken en oude industrieterreinen.

Happix heeft het grootste aanbod professionele fotografen gespecialiseerd in architectuur fotografie realiseren. Wij zijn de enige die jou goede architectuurfoto's garanderen van een fotograaf in jouw regio. Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. 

Hoe werkt het? Vul je locatie in en kies Interieur fotograaf. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Wat krijg ik als ik mijn architectuurfotografie via Happix regel?

  • Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers en exclusief BTW.
  • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
  • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf.

Bij Happix hebben wij het grootste aanbod van fotografen in Nederland. Je kunt bij ons de meeste soorten fotoshoot zoeken én boeken. Er zijn negen garanties waardoor jij als klant altijd tevreden bent, wat de situatie ook is. Happix vind altijd jouw fotograaf.

Veelgestelde vragen over architectuurfotografie

Wat kost een architectuur fotograaf?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een architectuur fotograaf zijn gemiddeld €725,-. Dit is het gemiddelde maatwerk tarief per dag. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn.

Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

De kosten worden vaak ook beïnvloed door reiskosten, benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt zijn er nooit onverwachte kosten achteraf. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is architectuur fotografie?

Met architectuurfotografie worden allerlei soorten gebouwen gefotografeerd. Het is een toegepaste kunstvorm. Het heeft niet alleen een esthetische waarde maar ook een functionele omdat er vaak vraag naar is bij de koop of verkoop van gebouwen.

Waarom een architectuur foto laten maken?

Wil jij een gebouw aantrekkelijk presenteren voor potentiële huurders of kopers? Een professionele fotograaf zorgt ervoor dat het gebouw perfect op de foto staat. In combinatie met de nabewerking zorgt dat voor foto's die indruk maken.

Hoe werkt een architectuur shoot?

Het beste moment om te fotograferen ligt vaak tegen zonsopkomst en zonsondergang. Het licht is dan een stuk zachter dan gedurende de dag. Robuust en donker of licht en kleurrijk? Bespreek vooraf met je fotograaf wat jij wilt dat de foto’s uitstralen.

Wie is de beste architectuur fotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij bijvoorbeeld naar het gebruik van licht, compositie en symmetrie en convergerende lijnen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je architectuur fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots