Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een auto fotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


  • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

  • Altijd goed garantie

  • Vaste prijs vooraf

  • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over autofotografie

Autofotografie is het professioneel fotograferen van auto's (en motoren). Het lijkt gemakkelijk, maar de fotograaf heeft niet alleen te maken met de branding van jouw auto of bedrijf. De grootste uitdaging in auto fotografie zijn de reflecties. De juiste belichting, lensfilters en balans in de nabewerking kunnen zorgen voor de perfecte foto.

Vaak wordt autofotografie gebruikt voor showrooms/autodealers, advertenties en branding. Goede auto foto's zijn fijn voor zowel de potentiële koper als de verkoper. Auto's met goede foto's worden namelijk veel sneller verkocht en geven eerder een realistisch beeld van zowel de binnen- als buitenkant.

Om een mooie foto te maken van je auto kan je thuis op je oprit aan de slag gaan, maar voor mooie auto foto’s is een goede locatie vaak al het halve werk. Als de locatie past bij het gevoel dat de auto heeft, zien mensen zichzelf er sneller in rijden. Vaak hebben fotografen die op locatie werken een mobiele studio. Op deze manier kunnen zij de belichting altijd perfect instellen.

Voorbeelden van inspirationele locaties zijn bijvoorbeeld industrieterreinen, lange afgelegen wegen, duinen of grote parken waar je kan rijden.

Als je autofotografie boekt is het belangrijk dat op de dag van de shoot de auto helemaal schoon en opgepoetst is. Glanzende auto’s doet het beter op de foto’s. Vieze plekken en oneffenheden zijn extra zichtbaar in de weerkaatsing van het licht, vooral wanneer de details worden vastgelegd.

Meest gekozen fotoshoots

Waarom kiezen voor je autofotograaf via Happix?

Auto’s. Je kunt er niet omheen en iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaald type. Of dat nu een Ford, Porsche of Maserati is, doet er niet toe. Jij bent er trots op! De auto fotograaf weet exact hoe jouw auto het beste uitkomt op de foto’s.

Weet jij al in welke setting jij de auto wil? Wil je dat de auto rijdt of juist stilstaat? Bespreek dit van te voren allemaal door voor de mooiste foto’s! Deze foto’s kunnen gebruikt worden in al je communicatie. Of dat nu is voor je folder, je Marktplaats advertentie of je website.

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste auto foto’s garandeert bij een professionele fotograaf in jouw regio. Kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties.

Je hebt snel je top drie op een rijtje, door je auto fotografie, je plaats en gewenste fotoshoot in te voeren. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod autofotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken.

Lees hieronder onze tips om jouw auto nóg meer te laten shinen. Of laat je is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto!

3 snelle tips bij auto fotografie

  • Kies de tijd het liefst rond zonsopgang of zonsondergang, dan is het licht zachter.
  • Zorg voor een rustige omgeving, zodat de auto het stralende middelpunt is.
  • Maak een moodboard met de stijl die jij het gaafst vind. (denk aan Pinterest)

Op zoek naar meer inspiratie?

Een auto fotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen