Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke auto fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Autofotografie? Vergelijk hier alle autofotografen

Autofotografie is het professioneel fotograferen van auto's (en motoren). Het lijkt gemakkelijk, maar de fotograaf heeft niet alleen te maken met de branding van jouw auto of bedrijf. De grootste uitdaging in auto fotografie zijn de reflecties. De juiste belichting, lensfilters en balans in de nabewerking kunnen zorgen voor de perfecte foto.

Vaak wordt autofotografie gebruikt voor showrooms/autodealers, advertenties en branding. Goede auto foto's zijn fijn voor zowel de potentiële koper als de verkoper. Auto's met goede foto's worden namelijk veel sneller verkocht en geven eerder een realistisch beeld van zowel de binnen- als buitenkant.

Om een mooie foto te maken van je auto kan je thuis op je oprit aan de slag gaan, maar voor mooie auto foto’s is een goede locatie vaak al het halve werk. Als de locatie past bij het gevoel dat de auto heeft, zien mensen zichzelf er sneller in rijden. Vaak hebben fotografen die op locatie werken een mobiele studio. Op deze manier kunnen zij de belichting altijd perfect instellen.

Voorbeelden van inspirationele locaties zijn bijvoorbeeld industrieterreinen, lange afgelegen wegen, duinen of grote parken waar je kan rijden.

Als je autofotografie boekt is het belangrijk dat op de dag van de shoot de auto helemaal schoon en opgepoetst is. Glanzende auto’s doet het beter op de foto’s. Vieze plekken en oneffenheden zijn extra zichtbaar in de weerkaatsing van het licht, vooral wanneer de details worden vastgelegd.

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je autofotograaf via Happix?

Auto’s. Je kunt er niet omheen en iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaald type. Of dat nu een Ford, Porsche of Maserati is, doet er niet toe. Jij bent er trots op! De auto fotograaf weet exact hoe jouw auto het beste uitkomt op de foto’s.

Wil je een auto fotograferen voor verkoop? Weet jij al in welke setting jij de auto wil? Wil je dat de auto rijdt of juist stilstaat? Bespreek dit van te voren allemaal door voor de mooiste foto’s! Deze foto’s kunnen gebruikt worden in al je communicatie. Of dat nu is voor je folder, je Marktplaats advertentie of je website.

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste auto foto’s garandeert bij een professionele automotive fotograaf in jouw regio. Kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties.

Je hebt snel je top drie op een rijtje, door je auto fotografie, je plaats en gewenste fotoshoot in te voeren. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod autofotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken.

Lees hieronder onze autofotografie tips om jouw auto nóg meer te laten shinen. Of laat je is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto!

3 snelle tips voor automotive fotografie

  • Kies de tijd het liefst rond zonsopgang of zonsondergang, dan is het licht zachter.
  • Zorg voor een rustige omgeving, zodat de auto het stralende middelpunt is.
  • Maak een moodboard met de stijl die jij het gaafst vind. (denk aan Pinterest)

Alle autofotografen in jouw regio weten echter nog veel meer goede tips. Vraag het maar eens na wanneer jullie de details van de fotoshoot bespreken. Meer lezen? Bekijk dan ook de blog Auto fotografie: 12 soorten auto foto’s.

Veelgestelde vragen over autofotografie

Wat kost autofotografie?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van autofotografie zijn gemiddeld €550,-. Dit is het gemiddelde maatwerk tarief per dag. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn.

Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt zijn er achteraf nooit onverwachte kosten, zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is autofotografie?

Autofotografie is het professioneel fotograferen van auto's (en motoren). Vaak wordt autofotografie gebruikt voor showrooms/autodealers, advertenties en branding. De grootste uitdaging in autofotografie zijn de reflecties in de glanzende oppervlakken.

Waarom een autofoto laten maken?

Goede auto foto's zijn nuttig voor zowel de potentiële koper als verkoper. Auto's met goede foto's worden namelijk sneller verkocht en geven eerder een realistisch beeld van zowel de binnen- als buitenkant.

Hoe werkt een auto fotoshoot?

Zorg ervoor dat je auto helemaal schoon en opgepoetst is. Glanzende auto’s doet het beter op de foto’s. Vieze plekken en oneffenheden zijn extra zichtbaar in de weerkaatsing van het licht, vooral wanneer de details worden vastgelegd.

Wie is de beste autofotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Bekijk of je de reflecties & details foto's mooi vindt en of je de belichting & compositie mooi vindt.

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je auto fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots