Reportagefotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Reportagefotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Overige Reportages

Verfijn je keuze

Fotoreportage

Ipad Portrait

Alles wat je wilt weten over je reportage fotoshoot


Ben je op zoek naar een fotoreportage waarin jij jouw verhaal kwijt kan? Je kunt een fotoreportage kiezen voor veel verschillende onderwerpen, het is namelijk een breed begrip met een nog breder aantal categorieën.

In het kort is een fotoreportage een reeks foto’s die een verhaal uitbeelden waar geen woord over gezegd hoeft te worden. De foto’s spreken voor zich en het verhaal is snel helder en duidelijk voor degene die de reeks foto’s bekijkt. Het voordeel van een reportage is dat er meerdere fotografen aangewezen kunnen worden om de foto’s te maken. Ze vullen elkaar aan en weten goed van elkaar wie wat oppakt.

Een fotoreportage kan zowel in de studio plaatsvinden als op locatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan een reportage van de verjaardag van je moeder, een bedrijfsevenement of een bruidsreportage.

Twijfel je of er een pakket is dat aansluit bij jouw wensen of bij de wensen van je organisatie? Dan kan het goed zijn dat een reportage beter geschikt is. Het gaat bij een reportage dan ook meer om het vastleggen van de gebeurtenissen van een moment dan om de grote hoeveelheid mensen aanwezig. Bijvoorbeeld een opening van een nieuw pand, een bedrijfsfeest of een open dag.

Een populaire vorm van een fotoreportage is bruidsreportage. Bij een bruidsreportage wordt de dag in de gehele verloop vastgelegd, maar regelmatig wordt aan de fotograaf gevraagd of de gasten een meer prominente rol mogen spelen in de foto’s. Het zijn immers ook familieleden en vrienden die speciaal voor het bruidspaar aanwezig zijn.

Een reportage is en blijft een breed begrip, maar dat toont juist dat de mogelijkheden ver reiken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of een fotoreportage past er goed bij. Waar je goed rekening mee moet houden is dat, juist omdat een fotoreportage zo breed is, het belangrijk is dat je je wensen goed bespreekt met de fotograaf. Zo weet hij of zij wat ze voor jou kunnen betekenen, zodat ze jou blij kunnen maken met mooie foto’s.


Meest gekozen fotografen:

Reportage fotoshoot

In Vreeland

Al voor €260

Fotograaf Len

17 reviews

Reportage fotoshoot

In Vianen

Al voor €125

Fotograaf Nico

8 reviews

Reportage fotoshoot

In Amsterdam

Al voor €145

Fotograaf Albert

3 reviews

Reportage fotoshoot

In Prinsenbeek

Al voor €495

Fotograaf Michelle

3 reviews

Reportage fotoshoot

In Waalre

Al voor €400

Fotograaf Connie

3 reviews

Reportage fotoshoot

In Vlijmen

Al voor €395

Fotograaf Paul

5 reviews


Waarom kiezen voor je fotoreportage via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen die fotoreportages verzorgen. Wij zijn de enige die jou een reportage kunnen garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Het kiezen van de fotograaf wordt ook nog eens extra gemakkelijk gemaakt door onze visuele keuzehulp. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoreportage een succes te maken.

Wij hebben een lijstje voor je opgesteld waar jij rekening mee kunt houden als je een fotoreportage op wilt gaan zetten. Er zijn namelijk gigantisch veel mogelijkheden! Zoals eerder benoemd kan dit een bruidsreportage inhouden of juist een dagje weg met het gezin. Het is hoe dan ook een mooie herinnering aan een tijd die voorbij vliegt. Het is dan ook prettig als er niet één persoon telkens de foto's maakt en daardoor wordt buitengesloten van de gemaakte kiekjes. Wij hebben voor je reportage een aantal tips op een rij gezet. De meeste fotoreportages vinden plaats op locatie, daar zijn deze tips dan ook op gebaseerd. Wij hopen dat jij hier iets aan hebt! 

10 tips voor je fotoreportage

  • Kies voor een locatie die bij jou past. Ga niet voor industrieel terrein als je natuurliefhebber bent.
  • Zoek niet te ver, het kan net zo goed een locatie om de hoek zijn.
  • Vind je het lastig? Ga Google Maps af voor de mooiste verstopte parels.
  • Als de shoot buiten is, is het weersgevoelig. Houd rekening met de seizoenen.
  • Maak een mood board, een verzameling foto’s die jij fantastisch vindt voor jouw reportage.
  • Neem muziek mee. Je kunt je door deze muziek veel meer op je gemak voelen tijdens de reportage.
  • Vraag bij de fotograaf na wat voor make-up goed werkt in de gekozen setting.
  • Neem verschillende setjes kleding mee waar jij je helemaal comfortabel in voelt.
  • Wat je shoot ook is, accessories geven aan hoe jij bent en wat jouw passie is. Deel het!

Andere bekeken ook:


Op zoek naar inspiratie?


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.