Een cake smash shoot is een manier om de eerste verjaardag van je kindje te vieren. Aan de hand van cadeaus, versieringen, mooie outfits én een taart die volledig in de handen ligt van de kinderen.

Wat houdt een cake smash shoot in?

Een cake smash fotoshoot gaat om het laagdrempelig fotograferen van kinderen. Kinderen krijgen een (cup)cake of taart voor zich waar ze volledig hun gang mee mogen gaan. De leukste foto’s worden vaak gebruikt om in te lijsten en op te hangen. Maar voornamelijk worden deze fotos gebruikt voor op de verjaardagsuitnodiging.

Een eis voor een cake smash shoot is de taart. Zonder taart is het een reguliere kinderfotoshoot. Een kleine taart met lichte kleuren doet het het beste op camera. Een crème topping is makkelijker om in vast te grijpen en zal het dan ook beter doen bij kinderen.

Het is goed rekening te houden met de kleding, aangezien deze vies worden. Gebruik hierbij ook geen drukke prints, dit leidt af en kan ervoor zorgen dat de taart minder goed zichtbaar is.

Cake smash foto van Joke Troost

Foto van fotograaf Joke Troost

Waar vindt een cake smash fotoshoot plaats?

Een cakesmash shoot kan vrijwel overal plaatsvinden. Dit kan buiten in bijvoorbeeld een tuin of een park. Maar de voorkeur is vaak om dit binnen te doen. Wanneer je liever geen rommel in huis hebt, kies dan om dit in een studio van een fotograaf te houden. De fotograaf heeft ervaring met shoots en zorgt dan ook dat de benodigde spullen in huis zijn.

Ook kun je met de fotograaf afspreken wat je wel en niet gefotografeerd wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan voor en na foto’s, nette foto’s, foto’s met de familie of foto’s van te voren zonder taart. Alles is mogelijk en de fotograaf denkt graag mee!

Cake smash foto van Joke Troost

Foto van fotograaf Joke Troost

Geïnteresseerd in een cakesmash shoot?

Op zoek naar een fotograaf voor een cakesmash? Dan zit je hier aan het juiste adres! Leuke cakesmash foto’s zorgen voor een prachtige terugkijk op de eerste verjaardag van kinderen. Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!