Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke sport fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Sportfotografie? Vergelijk hier alle sportfotografen

Sportfotografie is een vorm van fotografie waarbij er gebruik wordt gemaakt van het juiste moment om zo de perfecte beweging vast te leggen. Bij sport fotografie heeft een fotograaf met veel verschillende aspecten te maken.

Ten eerste is het belangrijk dat de fotograaf de sport goed kent. Iedere sport is anders en heeft andere spelregels. De spelregels bepalen voor de fotograaf de momenten waarop mooie actiefoto’s gemaakt kan worden langs de lijn.

Bij veel sporten speelt snelheid een grote rol. Dit is vaak een uitdaging voor fotografen. Wanneer snelheid geen rol speelt, is het belangrijk dat de fotograaf de precisie vast weet te leggen, dit zorgt voor continue autofocus.

Over het algemeen wordt verwacht dat sport voornamelijk buiten plaats vindt, maar er zijn ook genoeg sporten die binnen plaatsvinden. Buiten heb je te maken met licht wat veel en snel kan afwisselen. Binnen kan het licht flets of juist te fel zijn.

Dit maakt het voor de fotografen vaak een uitdaging aangezien je bij sportfotografie vaak geen gebruik mag maken van flitsen, omdat dit storend is voor de sporters. De sluitertijd speelt hierin een grote rol. Een snelle sluitertijd zorgt voor een andere soort sport foto dan een korte sluitertijd. Het is een kunst voor de fotograaf om dit goed te bepalen, want bij verkeerd gebruik kan het zijn dat er geen scherpe foto’s worden gemaakt.

Sportfotografie wordt vaak gebruikt voor kranten en bladen, maar ook voor online gebruik. Goede sportfoto’s kan een geschreven artikel een stuk aantrekkelijker maken. Het gaat dan leven.

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je sportfotograaf via Happix?

De euforie, de pijn, de inspanning. Dit kun je allemaal terugvinden tijdens een sportevenement. Niet alleen de sporters zelfs, maar ook de supporters zitten volledig in de sport. De juiste sportfotograaf weet de regels, snapt de timing en komt vliegensvlug in actie. De beelden die dat oplevert staan voor eeuwig.

Happix heeft het grootste aanbod van sportfotografen. Wij zijn de enige die jou een sport fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. 

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer Sportfotografie. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, sport fotos, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Wat krijg ik dan als ik mijn sport fotograaf via Happix boek?

Niet alleen garanderen wij jou een fotoshoot, maar ook een goede shoot. Zo hebben wij negen garanties opgesteld. We bieden heldere totaalpakketten zonder bijkomende kosten, kennen wij de fotografen persoonlijk, je kan veilig betalen en we werken met 100% tevredenheidsgarantie.

  • Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio en exclusief BTW.
  • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
  • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf

Veelgestelde vragen over sportfotografie

Wat kost een sportfotograaf?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een sportfotografie zijn gemiddeld €425,-. Heb je alleen een reportage van 1 uur nodig? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Heb je juist een reportage van 6 uur of langer nodig? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 sportfotografen!

Het gemiddelde maatwerk tarief per dag is €800,-. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn. Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is sportfotografie?

Bij sportfotografie wordt gebruik gemaakt van het juiste moment om de perfecte beweging vast te leggen. Iedere sport is anders en heeft andere spelregels. De spelregels bepalen voor de fotograaf de momenten waarop mooie actiefoto’s gemaakt kan worden langs de lijn.

Waarom een sportfoto laten maken?

De euforie, de pijn, de inspanning. Dit kun je allemaal terugvinden tijdens een sportevenement. Niet alleen de sporters zelfs, maar ook de supporters zitten volledig in de sport. De juiste sportfotograaf weet de regels, snapt de timing en komt vliegensvlug in actie.

Hoe werkt een sportfotoshoot?

De meeste sportfotografie vindt buiten plaats, maar er zijn ook genoeg sporten binnen. Buiten heb je te maken met licht wat veel en snel kan afwisselen. Binnen kan het licht flets of juist te fel zijn en mag je normaliter geen gebruik maken van flitsen.

Wie is de beste sportfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type sportfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 sportfotografen!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je sport fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots