Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een food fotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


  • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

  • Altijd goed garantie

  • Vaste prijs vooraf

  • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over food fotograaf

Food fotografie is een vorm van fotografie waarbij de fotograaf gerechten vastlegt, zodat deze zelfs digitaal onweerstaanbaar zijn. Door het gebruik van de juiste belichting creëert de fotograaf een sfeer. Lichte foto’s zorgen voor een egale en zachte sfeer. Voor meer handige tips om de perfecte food foto te maken, scroll je direct naar beneden.

Het doel van foodfotografie is het overbrengen van het gerecht. Mensen moeten als het ware kunnen proeven en ruiken wat er op het bord ligt. De foto moet meer zijn dan een foto, het moet een ervaring worden om ernaar te kijken!

Een foodfotograaf kent alle trucjes om jouw gerecht er nóg beter uit te laten zien. Dit is handig voor je menukaart, kookboek, marketing uitingen en Instagram. Het lijkt op valsspelen, maar de beste foodfoto's worden zo mooi door middel van food styling. 

Het is een vak apart, wist jij bijvoorbeeld dat er vaak motorolie wordt gebruikt in plaats van stroop? Of aardappelpuree met kleurstof in plaats van ijs? Er zijn talloze manieren om jouw product te presenteren.

Deze culinaire vorm van fotografie wordt vaak in een studio uitgevoerd, maar kan tevens op locatie. De voordelen van een studio liggen vooral bij het perfectioneren van de belichting, iets dat je wil bij foodfotografie. 

De achtergrond en het gebruik van borden zijn bepalend voor de sfeer van de foto's. Daarom is het goed om van te voren na te denken over de branding. Is dat rustiek? Ouderwets? Modern? Dat zijn belangrijke zaken om over na te denken voordat de fotoshoot plaatsvindt.

Vooral voor de fotograaf is dit heel fijn. Zo weet hij welk licht hij kan gebruiken en waar de gerechten het beste op kunnen worden gepresenteerd.

Heb je geen idee over wat je wil of wil jij foodfotografie om de ingrediënten die jij in je product gebruikt aan te tonen? Overleg dan even met de fotograaf.

Meest gekozen fotoshoots

Waarom kiezen voor je food fotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van food fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw buurt. Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om de juiste fotograaf te vinden, want het moet echt aansluiten bij jouw stijl en wensen. Daarom hebben wij de visuele keuzehulp in het leven geroepen. Hierdoor kun je gemakkelijk op prijs, locatie en (niet onbelangrijk) eerder werk sorteren.

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod food fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste food fotografie!

Het lijkt een beetje op valsspelen, maar de mooiste foodfoto’s krijgen een beetje hulp van foodstyling. Zo ziet een burger van de McDonalds er anders uit in de reclame dan in het echte leven. Er zijn wat trucjes zodat jouw eten er nog smakelijker uit komt te zien. Probeer het eens uit, je zult zien dat het eten er nóg beter uit komt te zien.

Bij Happix hebben wij het grootste aanbod van fotografen in Nederland. Je kunt bij ons de meeste soorten fotoshoot zoeken én boeken. Er zijn negen garanties waardoor jij als klant altijd tevreden bent, wat de situatie ook is. Happix vind altijd jouw fotograaf.

Op zoek naar meer inspiratie?

Een food fotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen