Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke food fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Food fotograaf? Vergelijk hier alle foodfotografen

Food fotografie is een vorm van fotografie waarbij de fotograaf gerechten vastlegt, zodat deze zelfs digitaal onweerstaanbaar zijn. Door het gebruik van de juiste belichting creëert de fotograaf een sfeer. Lichte foto’s zorgen voor een egale en zachte sfeer. Voor meer handige tips om de perfecte food foto te maken, scroll je direct naar beneden.

Het doel van foodfotografie is het overbrengen van het gerecht. Mensen moeten als het ware kunnen proeven en ruiken wat er op het bord ligt. De foto moet meer zijn dan een foto, het moet een ervaring worden om ernaar te kijken!

Deze culinaire vorm van fotografie wordt vaak in een studio uitgevoerd, maar kan tevens op locatie. De voordelen van een studio liggen vooral bij het perfectioneren van de belichting, iets dat je wil bij foodfotografie. 

De achtergrond en het gebruik van borden zijn bepalend voor de sfeer van de foto's. Daarom is het goed om van te voren na te denken over de branding. Is dat rustiek? Ouderwets? Modern? Dat zijn belangrijke zaken om over na te denken voordat de fotoshoot plaatsvindt.

Vooral voor de fotograaf is dit heel fijn. Zo weet hij welk licht hij kan gebruiken en waar de gerechten het beste op kunnen worden gepresenteerd.

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je food fotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van food fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw buurt. Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om de juiste fotograaf te vinden, want het moet echt aansluiten bij jouw stijl en wensen.

Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer Fotografie food. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Trucs voor beter food foto's

Een foodfotograaf kent alle trucjes om jouw gerecht er nóg beter uit te laten zien. Dit is handig voor je menukaart, kookboek, marketing uitingen en Instagram. Wist jij bijvoorbeeld dat er vaak motorolie wordt gebruikt in plaats van stroop? Of aardappelpuree met kleurstof in plaats van ijs? Er zijn talloze manieren om jouw product te presenteren.

Het lijkt een beetje op valsspelen, maar de mooiste foodfoto’s krijgen een beetje hulp van foodstyling. Zo ziet een burger van de McDonalds er anders uit in de reclame dan in het echte leven. Er zijn wat trucjes zodat jouw eten er nog smakelijker uit komt te zien. Probeer het eens uit, je zult zien dat het eten er nóg beter uit komt te zien.

Benieuwd naar welke trucjes toegepast zouden kunnen worden in een food fotografie studio? Alle fotografen in jouw regio kennen er nog veel meer. En een boel food fotografie tips. Vraag het maar eens na wanneer jullie de details van de fotoshoot bespreken.

Veelgestelde vragen over food fotografie

Wat kost een food fotograaf?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een food fotograaf zijn gemiddeld €800,-. Dit is het gemiddelde maatwerk tarief per dag. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn.

Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt zijn er achteraf nooit onverwachte kosten, zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is foodfotografie?

Bij food fotografie legt de fotograaf jouw gerechten vast dat je zelfs digitaal gaat watertanden zijn. Door het gebruik van de juiste belichting creëert de fotograaf een bijpassende sfeer.

Waarom een foodfoto laten maken?

Een professionele foodfotograaf kent alle trucjes om jouw gerecht er nóg beter uit te laten zien. Dit is handig voor je menukaart, kookboek, marketing uitingen en Instagram. Wist jij bijvoorbeeld dat er vaak motorolie wordt gebruikt in plaats van stroop?

Hoe werkt een foodfotoshoot?

Deze culinaire vorm van fotografie wordt vaak in een studio uitgevoerd, maar kan tevens op locatie. De voordelen van een studio liggen vooral bij het perfectioneren van de belichting, iets dat je wil bij foodfotografie.

Wie is de beste foodfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type food foto's maakt dat jij zoekt.

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je food fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots