Ben je zwanger en wil je jouw mooie bolle buik vastleggen? Een zwangerschap shoot is een hele persoonlijke en intieme fotoshoot, waarbij je zeker wilt weten dat het eindresultaat naar wens is!

Bedenk van tevoren dus goed hoe je op de foto wilt staan. Zo’n bolle buik heb je niet altijd en dus is het belangrijk om het gelijk goed te doen. Wij helpen je graag op weg met een aantal zwangerschap fotoshoot ideeën.


Focus op jouw buik

Dit is ideaal als je zelf liever niet gefotografeerd wordt. Daarnaast zijn dit ook vaak mooie foto’s voor aan de muur!

Zwangerschapsshoot binnen

Waarom laat je de zwangerschapsshoot niet thuis plaatsvinden? Bijvoorbeeld intieme zwangerschapsfotoshoot met je partner op je slaapkamer. Het is prettig als je op je gemak bent en in jouw eigen slaapkamer ben je dat het meest. Hier worden vaak hele natuurlijke foto’s geschoten.

Zwangerschapsshoot buiten

Ga de bossen in met jouw partner! In buitenlucht kun je mooie zomerse foto’s laten schieten. In de sneeuw worden het vaak ook prachtige foto’s! Of kies voor een zwangerschapsshoot op het strand. Een zwangerschapsfotoshoot buiten in combinatie met een opkomende of ondergaande zon is altijd een recept voor succes.


Jongen of meisje

Twee vliegen in één klap: maak tijdens jouw fotoshoot het geslacht van de baby bekend! Het is ook leuk om deze foto in de roze babykamer op te hangen. Helemaal in stijl!

Abstracte foto zwangerschap

Laat een foto van de zijkant maken waarop de vorm van jouw buik goed zichtbaar is. Je wordt niet afgeleid door andere details waardoor de foto rustig oogt. Wij zijn fan!

Back to basic

Een zwangerschapsshoot waar waar je alles wit houdt. Kleed je in het wit en zorg voor een witte achtergrond zodat jouw buik centraal staat. Wees tijdens je zwangerschap extra trots op jouw lichaam!


Samen met grote zus

Ben je niet voor de eerste keer zwanger? Dan is het een leuk idee om met de zwangerschapsshoot met kind(eren) te doen. Ze zullen het erg leuk vinden!

Met je viervoeter

Neem je viervoeter mee naar de shoot en maak het plaatje compleet!

Zwangerschapsshoot in de studio

Kies voor de studio als je de nadruk wilt leggen op jouw kleding of andere accessoires. De achtergrond is hier rustiger, waardoor je meer kunt variëren!

Pak uit met een mooie jurk

Trek een mooie jurk aan tijdens de fotoshoot en je zult stralen! Lees hier meer over in de blog Zwangerschapsshoot jurk: 3 tips ter voorbereiding.

Alle fotografen in jouw regio hebben echter nog veel meer zwangerschap fotoshoot voorbeelden. Vraag maar eens na welke zwangerschapsshoot ideeen voor buiten of binnen ze hebben wanneer jullie de details van de fotoshoot bespreken. De fotoshoot zwanger wordt hoe dan ook een blijvende herinnering!


Zin in een zwangerschapsfotoshoot gekregen?

Wil je een zwangerschapsshoot met partner of alleen? Weet je niet welke fotograaf je moet kiezen voor je zwangerschaps foto? We helpen je graag een fotograaf te vinden die aansluiten bij jouw wensen. Vergelijk op de handige zoekpagina alle profesionele fotografen en vind de fotograaf die bij jou past.

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer de gewenste soort fotografie. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd, persoonlijke teksten en zwangerschap fotoshoot prijzen.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Lees ook eens de blog 10 tips voor mooie foto's van je zwangere buik per week.

Collage van zwangerschaps, newborn en kinderfotografie fotos

Ben je abonnee van de WIJ nieuwsbrief? Dan heb je een speciaal aanbod ontvangen (of je ontvangt deze binnenkort). Vind de zwangerschapsfotograaf, geboortefotograaf, newbornfotograaf of kinderfotograaf die bij jou past & gebruik je persoonlijke code!