Zwangerschap is een prachtige en bijzondere fase in het leven van een vrouw, vol verwachting, hoop en liefde. Het vastleggen van deze unieke periode met een zwangerschapsshoot kan een waardevolle manier zijn om de schoonheid en het wonder van de zwangerschap te vieren.

Maar wat zijn eigenlijk de kosten van zo'n emotionele en intieme ervaring? Bekijk direct de tarieven van alle zwangerschap fotografen of lees er alles over in deze blog.

Waarom een zwangerschapsshoot?

Een zwangerschapsshoot biedt een unieke gelegenheid om de bijzondere band tussen moeder en kind vast te leggen, evenals de stralende gloed van aanstaande ouders. Het is een kans om de groeiende buik te koesteren en de opwinding van het naderende ouderschap te vieren.

Bovendien zijn de foto's van een zwangerschapsshoot vaak tastbare herinneringen die een leven lang meegaan en gekoesterd worden door het hele gezin.

Gemiddelde kosten zwangerschapsfotograaf

De prijzen per zwangerschap fotoshoot kunnen flink verschillen. Hoewel het moeilijk is om een exact bedrag te noemen, kunnen we wel kijken naar gemiddelde prijzen in verschillende regio's. In Nederland ligt de gemiddelde prijs van een professionele zwangerschapsfotograaf rond de €150,-. Bekijk hier de tarieven van de top 10 zwangerschap fotografen!

Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat beïnvloedt de kosten?

De kosten van een zwangerschapsshoot kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

Ervaring en reputatie

Fotografen met een jarenlange ervaring en een gevestigde naam kunnen hogere tarieven hanteren dan nieuwkomers in de branche.

Type fotoshoot

Wil je alleen een fotoshoot van je buik? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist een fotoshoot van je buik, jou en met je partner? Dan valt het tarief wat hoger uit.

We raden je aan om je fotograaf vroeg te boeken, dan weet je zeker dat jouw gewenste fotograaf beschikbaar is. De mooiste tijd om je zwangerschap vast te laten leggen is tussen de 32 en de 36 weken. Dan is je buik mooi rond en kun je doorgaans nog goed bewegen. Bekijk hier onze tips voor je zwangerschap fotoshoot.

Locatie

De reiskosten per kilometer verschillen per fotograaf. Op basis van de locatie van jouw locatie en de locatie van je fotoshoot wordt vooraf automatisch berekend wat de reiskosten zijn.

Conclusie

Dus, wat kost een zwangerschapsshoot? De prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar het belangrijkste is dat het een investering is in het vieren van het wonder van de zwangerschap en het naderende ouderschap. Een zwangerschapsshoot kan een prachtige en emotionele ervaring zijn, en de kosten zijn het zeker waard voor de waardevolle herinneringen die je ervoor terugkrijgt.

Op zoek naar een zwangerschapsfotograaf? Bekijk hier de tarieven van de top 10 zwangerschap fotografen!