Er groeit een levend wezentje in jou. Wil jij dit prachtige moment met een zwangerschap fotoshoot vastleggen met mooie foto’s? Een mooi aandenken van het begin van het leven van je kindje. Hoe moet je je voorbereiden? Lees hieronder alvast enkele tijd, locatie en kleding tips.


Juiste moment: rond de 32 weken

Het juiste moment voor zwangerschap fotografie is als je iets na zeven maanden zwanger bent, rond de 32 weken. Je bent dan minder uitgeput en je buik is mooi en groot, maar niet te zwaar. 

Je zou kunnen zeggen dat dit moment het meest comfortabele moment is om een fotoshoot te houden. Wanneer je ervoor kiest om de shoot later in de zwangerschap te houden, houd er dan rekening mee dat de kans dat je gaat bevallen ook steeds groter wordt.

Boek de shoot lang genoeg van tevoren. Dan weet je zeker dat jouw gewenste fotograaf nog beschikbaar is. Het is belangrijk om genoeg tijd te nemen voor de shoot. Hierdoor hoef jij je niet te haasten en je fotograaf ook niet en creëer je samen een ontspannen sfeer. Je hebt zo genoeg tijd om je meer op je gemak te voelen. 


Zwangerschapsshoot kleding

Op je zwangerschapsfoto’s wil je natuurlijk dat je buik er mooi op staat. Maar ook de kleding voor je zwangerschapsshoot is belangrijk. Bijvoorbeeld in een mooie jurk je zwangerschapsshoot doen? Je moet je er op je gemak in voelen én de stijl mooi vinden.

Ga bijvoorbeeld voor tule of kant. Vooral wanneer je een buitenshoot doet, waait een tule jurk mooi in de wind. Denk daarnaast aan strakke shirts of tops om je buik te benadrukken. Soms heeft je fotograaf enkele jurken hangen. Je kan ook zelf even zoeken op 'zwangerschapsjurk fotoshoot' om jurk te vinden die echt bij je past.

Neem in ieder geval genoeg opties mee wanneer je een shoot buiten de deur doet. Dan kan je tijdens de shoot afwisselen of omkleden wanneer je toch niet tevreden bent met de eerste outfit. 

Daarnaast is het de vraag of je überhaupt kleding aantrekt. Wil je bijvoorbeeld met je buik bloot op de foto of helemaal naakt of de foto? Denk er dan aan in ieder geval aan om losse kleding te dragen vanaf 1,5 uur voor je fotoshoot. Hierdoor zie je tijdens de fotoshoot geen afdrukken en strepen in je huid.

Deze shoot gaat natuurlijk over je mooie ronde buik. Benadruk daarom niet teveel andere onderdelen van je lichaam. Kies voor lichte en neutrale kleuren in je kleding. Doe ook niet te veel en/of opvallende sieraden om. Denk daarnaast ook aan neutrale make-up. Hierdoor komt de nadruk niet op je gezicht komt te liggen.


Locatie van je fotoshoot

Kies vooral een locatie waar je je op je gemak voelt. Hierdoor zullen de meest natuurlijke, ontspannen foto’s ontstaan. Denk hierbij aan de studio van de fotograaf je eigen huis of een mooie natuur locatie. 

Voordelig aan een studio is dat de fotograaf props heeft liggen, het licht perfect geregeld kan worden en de fotograaf de foto’s makkelijk kan photoshoppen. Wil je jouw zwangerschaps fotoshoot juist in je eigen huis doen? Denk dan vast aan specifieke plekjes waar de beste foto’s gemaakt kunnen worden. 

Daarnaast is een fotoshoot in de natuur perfect voor een sierlijke foto. Denk hierbij aan het strand, in een bos, op een weiland, etc. Denk ook aan een locatie met een speciale betekenis voor jou. Jouw zwanger foto is heel bijzonder.

Collage van zwangerschaps, newborn en kinderfotografie fotos

Ben je abonnee van de WIJ nieuwsbrief? Dan heb je een speciaal aanbod ontvangen (of je ontvangt deze binnenkort). Vind de zwangerschapsfotograaf, geboortefotograaf, newbornfotograaf of kinderfotograaf die bij jou past & gebruik je persoonlijke code!