Vanaf het moment dat jouw baby geboren is, zit je op een roze wolk. Met baby foto's leg je jouw kleine wondertje vast in de eerste levensdagen. Een paar keer met je ogen knipperen en jouw baby is ineens niet zo baby meer. 

Maar wat voor baby fotos wil je? In de eerste weken na de geboorte krult jouw baby’tje zich nog zo lekker op. Ga je voor foto’s waarop jouw baby ‘zichzelf is’? Of kies je ervoor om jouw baby een schattig pakje aan te trekken?

In de studio of in de buitenlucht? Kleur en zwart-wit? Voeg je accessoires toe aan de fotoshoot? Er zijn veel opties bij het laten maken van jouw mooie foto’s! Wij geven je een paar baby fotoshoot ideeën om je op weg te helpen!


De schone slaper

Pasgeboren baby’s slapen het grootste gedeelte van de dag. Gemiddeld zo’n 14 tot 18 uur. Als je geluk hebt pakt jouw baby ook een aantal uur in de nacht mee. Leg met baby fotografie jouw slapende kleine vast.

Met papa & mama

Met papa en mama op de de foto. Bij deze foto ligt de focus op jouw baby. Maar doordat je samen met jouw partner op de foto erbij staat, is dat wel ontzettend leuk voor later! ‘’Wat zagen wij er zelf ook nog zo jong uit hè?’’.

Met mijn grote broer

Leg niet alleen jouw baby, maar ook je oudere kind vast. Dit is smelten geblazen, als je het ons vraagt! Twee-vliegen-in-één-klap: Hiermee leg je in één keer jouw hele kroost vast. Als de kinderen ouder zijn vinden ze dit geweldig om te zien (en jijzelf ook natuurlijk).


Accessoires, props en kleertjes

Er zijn ontzettend veel leuke accessoires om te gebruiken bij baby fotografie. Of je nu gaat voor een foto met of zonder kleertjes. Mandjes, dekentjes, knuffels, bloemen of mutsjes... props geven je babyfoto s die persoonlijke touch.

Of wat dacht je van de baby cake smash fotoshoot? Vooral leuk als je kleintje al iets ouder is en zelfstandig kan zitten! Bijvoorbeeld als een fotoshoot voor baby van 1 jaar op zijn of haar eerste verjaardag.

Achtergrond en omgeving

Heb je al nagedacht over de achtergrond en omgeving voor het maken van de foto's? Beslis je om de foto’s te maken in de studio of buiten in natuurlijk licht? Ga je voor een gooi-in-de-lucht foto? Of laat je je kleintje gewoon lekker slapen?

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een Anne Geddes stijl foto. De australische fotograaf Anne Geddes is een fotografe bekend van babyfoto's. Ze heeft talloze creatieve en beroemde baby foto's gemaakt door leuke een combinatie van leuke achtergronden, kleertjes en props. Mogelijk haal je daar nog wat extra inspiratie uit!


Op zoek naar een fotograaf voor een foto van je baby?

Het maakt niet uit wat voor foto, fotoshoot of stijl het moet zijn. Met 32 soorten fotografie en 1225+ fotografen is er altijd voldoende keuze!

Hoe werkt het? Vul je locatie in en kies Newborn shoot op onze website. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de omgeving die deze soort fotografie doet. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Weet je al wat je wilt? Dan kun je de zoekresultaten nog verder verfijnen door de een fotopakket te kiezen. Je ontvangt de foto's na de fotoshoot als digitale bestanden, bewerkt en in hoge resolutie. En je kan ze natuurlijk vrij gebruiken.

Weet je niet wat of wie je eigenlijk gefotografeerd wilt hebben? Laat je dan is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Lees bijvoorbeeld eens deze blog: 10 tips en newborn shoot ideeën.

Collage van zwangerschaps, newborn en kinderfotografie fotos

Ben je abonnee van de WIJ nieuwsbrief? Dan heb je een speciaal aanbod ontvangen (of je ontvangt deze binnenkort). Vind de zwangerschapsfotograaf, geboortefotograaf, newbornfotograaf of kinderfotograaf die bij jou past & gebruik je persoonlijke code!