Een fotoshoot in een professionele fotostudio kan een geweldige manier zijn om prachtige en professionele foto's te maken. Of je nu op zoek bent naar portretten, familiefoto's, zakelijke headshots of artistieke beelden, een fotostudio biedt de ideale setting en apparatuur om je visie tot leven te brengen.

Maar wat zijn eigenlijk de kosten van zo'n fotoshoot? In deze blog lees je er alles over. Of bekijk direct de tarieven van alle newborn fotografen, portretfotografen, glamourfotografen, vriendinnenshoot fotografen, familie fotografen, modelfotografen (of kies zelf een soort fotografie).

Waarom een fotostudio fotoshoot?

Een fotoshoot in een fotostudio biedt verschillende voordelen ten opzichte van buitenfotografie, zoals controle over belichting, achtergrond en omgeving. Het is een gecontroleerde omgeving waarin de fotograaf volledig kan focussen op het creëren van prachtige beelden.

Bovendien biedt een fotostudio privacy en comfort, wat vooral handig kan zijn bij het maken van bijvoorbeeld portretten of boudoirfoto's.

Studio foto door Henk Racké

Foto van fotograaf Henk Racké

Gemiddelde kosten fotostudio fotoshoot

Voor particuliere fotografie liggen de kosten gemiddeld tussen de €125,- en €325,-. Met uitzondering van particuliere reportages, daarvan liggen de kosten gemiddeld tussen de €450,- en €950,-. Voor zakelijke fotografie liggen de kosten gemiddeld tussen de €375,- en €800,-.

Wil je foto's laten maken in de studio? Dan valt het fotoshoot tarief gemiddeld 10% tot 20% hoger uit. Dat komt vooral omdat de fotograaf meer (vaak dure) techniek gebruikt in de studio en bijvoorbeeld de huur en elektra betaald moet worden. Klein voordeel: er komen geen reiskosten meer bij.

Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Studio foto door Chantal Nab

Foto van fotograaf Chantal Nab

Wat beïnvloedt de kosten?

De kosten van een fotostudio fotoshoot kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

Soort fotografie

Je kunt bij studio fotografie denken aan newbornfotografie, portretfotografie, glamourfotografie, vriendinnenshoot, familie fotoshoots, modelfotografie en nog veel meer. De kosten voor een professionele fotograaf verschillen flink per soort fotografie en per fotograaf.

Type fotoshoot

De prijs van je fotoshoot hangt ook af van bijvoorbeeld: hoeveel foto’s je wilt, hoeveel personen er op de foto gaan en hoelang de fotoshoot duurt.

Ervaring en reputatie

Fotografen met een jarenlange ervaring en een gevestigde naam kunnen hogere tarieven hanteren dan nieuwkomers in de branche.

Studio foto door Melvin Meijer

Foto van fotograaf Melvin Meijer

Conclusie

Dus, wat kost een fotostudio fotoshoot? De prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar het belangrijkste is dat het een investering is in het vastleggen van bijzondere momenten en het creëren van prachtige herinneringen. Een fotostudio fotoshoot kan een geweldige ervaring zijn, en de kosten zijn het zeker waard voor de waardevolle beelden die je ervoor terugkrijgt.

Interesse in een fotostudio fotoshoot? Bekijk hier alle newborn fotografen, portretfotografen, glamourfotografen, vriendinnenshoot fotografen, familie fotografen, modelfotografen (of kies zelf een soort fotografie).