Tegenwoordig wordt er vaak gepraat over een ‘lifestyle’. Dit zou je natuurlijk gelijk kunnen vertalen en dan weten we allemaal ongeveer wat het betekent. Maar het begrip is groter dan we denken. 

Lifestyle betekent eigenlijk de kenmerkende manier van leven van een individu. Maar we zijn hier niet om nieuwe begrippen te leren. Daarom leggen we je uit wat lifestyle fotografie nou eigenlijk betekent.

Lifestyle fotografie kan voor elk type fotografie gelden, want het betekent simpelweg dat er iemand gefotografeerd wordt zoals hij/zij echt is. Met lifestyle fotografie wordt een verhaal vastgelegd. De emotie en interactie zijn goed zichtbaar en belangrijk en alles wat je ziet is echt. 

De fotograaf tijdens een lifestyle fotoshoot

Wanneer een lifestyle fotograaf een boeking krijgt, is het dus de bedoeling dat de fotograaf tijdens de fotoshoot de relatie en interactie tussen de modellen in kwestie in kaart brengt. 

Dit klinkt eigenlijk heel zakelijk, want wat een fotograaf wil is juist de liefde en puurheid van het model afbeelden. Dit betekent niet dat het model zomaar wat moet doen en dat de fotograaf daar foto’s van maakt.

Het is de bedoeling dat de fotograaf de juiste aanwijzingen geeft. Uiteindelijk is het doel natuurlijk dat er mooie foto’s worden gemaakt en niet iedereen is een natuurtalent in poseren. Daarom zal de fotograaf tijdens een lifestyle shoot voor de volgende dingen zorgen:

  1. Jij en iedereen die op de foto gaat wordt op zijn/haar gemak gesteld. De fotograaf zal rustig aanvoelen wat iedereen nodig heeft om te stralen op de foto.
  2. Er wordt in overleg met jou (en de rest) wat voor lifestyle er wordt afgebeeld en welk gevoel hierbij hoort. De fotograaf zal zich hier voorafgaand aan de fotoshoot al in het gevoel proberen in te leven voor het beste resultaat
  3. Wanneer de fotograaf denkt dat het tijdens de shoot mooier is om toch anders te gaan staan of zitten, zal hij/zij dat aangeven. De actie kan hetzelfde blijven, de houding wordt alleen een beetje anders.

De fotograaf weet jou altijd op de beste manier vast te leggen. Of dit nou bij jullie thuis is of in een andere omgeving waar jij jouw lifestyle op beeld wil hebben. 

Waarom kiezen voor Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste foto’s garandeert bij een professionele fotograaf in jouw regio. Het kiezen maken wij ook nog eens gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. 

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer autofotografie. Happix toont jou elke professionele autofotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Laat je bijvoorbeeld inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto! 

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle fotografen weten er voor te zorgen dat jij jezelf op je gemak voelt en dat het een goede en spontane foto wordt.