Gezinsfotografie is een geweldige manier om jouw gezin in beeld te krijgen. De foto’s zijn dierbaar voor het hele gezin en krijgen vaak een mooi plekje in huis. Er zijn gezinnen die jaarlijks een professionele gezinsfoto laten maken. Op deze manier krijg je een goed beeld van jouw gezin door de jaren heen.

Ga je binnenkort een fotoshoot met je gezin plannen? En ben je op zoek naar ideeën voor de fotoshoot gezin? Er zijn veel leuke opties voor mooie foto's. Doe je de fotoshoot gezin buiten bijvoorbeeld de fotoshoot gezin in het bos? In deze blog laten we 6 prachtige gezinsfoto’s zien.

1. Een nieuwe aanwinst in het gezin?

Een pasgeboren baby is een geweldig moment voor een leuke foto van het gezin. Deze nieuwe aanwinst laat iedereen stralen en dat levert prachtige plaatjes op. Je ziet iedereen stralen van geluk.

Meer weten over het fotograferen van baby’s? Bekijk dan eens onze blog: 6 ideeën voor een babyfotoshoot.

Gezinsfoto door fotograaf Urte Baranauskaite

Foto van fotograaf Urte Baranauskaite

2. Vergeet opa en oma niet!

Gezinsfotografie kan niet zonder een foto met opa en oma. Opa’s en oma’s zijn altijd ontzettend trots op hun kinderen en kleinkinderen. Na afloop krijgen de foto’s de mooiste plek in huis. Vergeet niet om ook zelf met je ouders op de foto te gaan.

Gezinsfoto door fotograaf Len Land

Foto van fotograaf Len Land

3. Statisch? Ga eerder voor een actiefoto!

Wil je meer dynamiek in jullie gezinsfoto krijgen? Overweeg dan een actiefoto. Je kunt op verschillende manieren meer beweging in de foto’s creëren.

Heb je een trampoline in de tuin? Spring dan met het hele gezin om de trampoline. Hierdoor krijg je de leuke en spontane foto’s. Of ga naar een speeltuin, bos of andere actieve locatie.

Gezinsfoto door fotograaf Mirna Tiele

Foto van fotograaf Mirna Tiele

4. De groepsfoto: de hele familie in beeld

Heb je een groot gezin? En worden er weleens familiedagen georganiseerd? Overweeg dan gezinsfotografie met de complete familie. Diverse generaties komen samen en dat levert mooie plaatjes op.

Gezinsfoto door fotograaf Henk Racké

Foto van fotograaf Henk Racké

5. Portretten van alle gezinsleden

Naast de groepsfoto's mogen de losse gezinsportretten niet vergeten worden. Portretfotografie is een bijzondere vorm van fotografie. De fotograaf dient precies te werken en een goede klik met je te hebben. Het is namelijk een persoonlijke foto.

Een portretfoto laat zien wie jij bent. Met andere woorden: het is een unieke en intieme ervaring. Mocht je meer informatie zoeken over portretfotografie? Lees dan onze blog: portretfotografie: de do's en don'ts.

Gezinsfoto door fotograaf Maarten de Kok

Foto van fotograaf Maarten de Kok

5 kledingtips voor de leukste gezinsfoto's

Kwam je voor de kledingtips? Dit is waar je op moet letten qua kleding bij de fotoshoot gezin:

  • Houd het basic en beperk printjes. Hierdoor wordt het eindresultaat spontaner en staat het gezin centraal en niet de aankleding.
  • Houd rekening met de achtergrond. Worden de gezinsfoto's gemaakt in het bos of bijvoorbeeld in een studio?
  • Houd rekening met elkaar. Stem de kleuren op elkaar af, maar niet hetzelfde. Ook als er zwart-wit foto's gemaakt worden.
  • Lukt het niet helemaal om perfect op elkaar af te stemmen? Zorg ervoor dat er niet meer dan drie kleuren gebruikt worden. (En dat deze niet met elkaar 'vloeken'.)
  • Neem een extra setje kleding mee. Als je tijdens de fotoshoot even omkleed, dan heb je achteraf meer keuze.

Een professionele fotograaf voor jouw gezins foto boeken?

Een professionele fotograaf boeken? Bekijk eens het aanbod van Happix. Hier vind je gegarandeerd een fotograaf die bij jou past.

Je kan gemakkelijk fotografen vergelijken, hun beschikbaarheid opvragen of direct boeken met 100% garantie. Vergelijk bijvoorbeeld de fotoshoot gezin prijs of portfolio's van fotografen.

Je ontvangt je digitale foto's in hoge resolutie. Kies zelf je favorieten nadat de fotograaf alle foto's heeft geüpload. Heb je vragen? Neem contact op! We helpen graag.