Wat is er nou mooier dan je dierbaarste herinneringen vast te leggen met een familieportret? Leg een speciale gelegenheid vast of gewoon zomaar. Waarschijnlijk heb je al tal van familiefotos: selfies of foto’s gemaakt met je mobiele telefoon. Of het is er nog nooit van gekomen een foto met de hele familie te maken. Daar moet verandering in komen!

Weet je nog niet wat voor familie portret je wilt? Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij de fotograaf. Het is nog belangrijker dat de fotograaf fotografeert in de stijl die jouw voorkeur heeft. Kies voor een studio of een locatie naar keuze.

Buiten in het bos, op een locatie die bijzonder voor jullie is of gewoon bij oma op de bank. Wij hebben een aantal uiteenlopende familiefoto ideeën op een rijtje gezet.


Familie fotoshoot buiten in het bos!

Zomer, herfst, winter of lente? Een fotoshoot in het bos is altijd een goed idee. Vooral in de herfst als de bladeren kleuren en in de winter als er sneeuw ligt is het bos een magische plaats! Het bos is een heerlijke locatie voor een familieshoot buiten.

Laat de kleintjes rennen en klimmen. Zo zet de fotograaf ze spontaan op de foto. Naast het bos kan de familie fotoshoot ook op het strand, net zo leuk!

Een fotoshoot lekker vertrouwd thuis op de bank!

Het hoeft niet altijd lastig te zijn: kies ervoor om jullie familieshoot thuis te houden. Heb je een verjaardag of wordt oma 80? Leg het vast! Geen poespas, je huis is een leuke binnenlocatie voor de fotoshoot familie. Gewoon precies hoe jullie zijn.

Hoera, wij worden grote broers!

Verwachten jullie een kleintje? Grijp dit moment vast om het op een bijzondere manier te delen met jullie omgeving. Daarnaast is het gelijk een leuke eerste foto voor op de kinderkamer!


Foto van familie in jouw eigen achtertuin

Hoe leuk is deze foto? Je ziet gelijk dat iedereen ontspannen is. Een vertrouwde omgeving werkt hier ook weer goed! Door de shoot in je eigen achtertuin te houden leg je jullie ouderlijk huis op een leuke manier vast. ‘’Op die trampoline heb ik heel wat uren doorgebracht!’’ en ‘’Weet je nog, toen je haast uit de blokhut viel?!’’.

We hebben ook de studio nog!

Een studio is ook een prima locatie om jouw familieshoot te organiseren. Kies voor een neutrale studio en varieer eindeloos met accessoires en kleding. Leuk!

Wil je een familiefoto laten maken?

Op onze zoekpagina staan alle fotografen overzichtelijk bij elkaar. Je kan daardoor makkelijk alle portfolios vergelijken of de fotoshoot familie kosten vergelijken.Vergelijk de verschillende fotografen voor jouw familie fotos en vind de fotograaf die bij jou past.