Familiefotografen in Utrecht
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Familiefotografen in Utrecht
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Familie, Groep & Dier

Verfijn je keuze

Familiefotografie

Ipad Portrait

Alles wat je wilt weten over je familie fotoshoot


Familiefoto’s worden vaak cadeau gegeven. Een speciale gelegenheid die je met een spontane foto van jouw familie kan vastleggen. Je familie is het altijd waard om te vereeuwigen door middel van een familie fotoshoot.

Een familie fotoshoot draait om jou en je familie. Een grote familie of een klein gezinnetje: het maakt niet uit. Deze fotoshoots worden regelmatig gehouden tijdens evenementen.
Wanneer er iemand jarig is, bij een jubileum of een bruiloft zijn geliefde momenten. Ook worden vaak huisdieren betrokken als groot onderdeel van het gezin.

Tijdens familiefotografie ontstaat er ook vaak de mogelijkheid om een foto te maken van een stel of juist alleen een portret van jou. Familiefotografie en portretfotografie worden regelmatig gecombineerd. Iedereen is in vol ornaat gekleed en ziet er mooi uit. Dan laat je makkelijker een portretfoto te maken.

Vaak is het probleem om één grote groep hetzelfde te laten doen op hetzelfde moment. Spreek van te voren dan ook goed af onderling wat de bedoeling is van de shoot en waar de foto’s voor zijn. Zo creëer je helderheid en weet iedereen wat ze kunnen verwachten.

Ook qua kleding is het fijn eenheid uit te stralen. Je hoeft niet allemaal precies hetzelfde eruit te zien, maar een thema of een kleur waar iedereen zich aan kan houden, scheelt al een hoop. Een beetje eenheid zorgt uiteindelijk voor de mooiste foto’s.


Meest gekozen fotografen:

Familie fotoshoot

In Alkmaar

Al voor €150

Fotograaf Shauni

14 reviews

Familie fotoshoot

In Vreeland

Al voor €75

Fotograaf Len

16 reviews

Familie fotoshoot

In Maarssen

Al voor €65

Fotograaf Nicky

5 reviews

Familie fotoshoot

In Opperdoes

Al voor €100

Fotograaf Robin

6 reviews

Familie fotoshoot

In Delft

Al voor €149

Fotograaf Heleen

12 reviews

Familie fotoshoot

In Schiedam

Al voor €60

Fotograaf Alexandra

10 reviews


Waarom kiezen voor je familie fotoshoot via Happix?

Waarom kiezen voor je familie fotoshoot via Happix?

Vaak heb je een evenement gepland en ben je op zoek naar een fotograaf die een familie fotoshoot op locatie kan doen. Happix heeft het grootste aanbod van familiefotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou echt een fotoshoot kunnen garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio.

Het kiezen van de fotograaf wordt ook nog eens extra gemakkelijk gemaakt door onze visuele keuzehulp. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod familiefotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken.

Zet je familie mooi en leuk op de foto door één van de aangesloten fotografen. Het aanbod is groot, maar wel gemakkelijk en overzichtelijk gemaakt. Je hebt heel veel standaard familiefoto's, niks mis mee. Als je iets anders/iets unieks wil, dan heeft de fotograaf vast nog goede tips in de aanbieding. Daar kunnen wij helaas ter plekke niet bij helpen, maar wel in de voorbereiding.

Niks is er zo lastig als de juiste kleding tijdens een shoot met meerdere mensen. Het moet bij elkaar passen, maar niet hetzelfde zijn. Daarom hebben wij hieronder vijf tips op een rijtje gezet. Hiermee maken we het jou een stuk makkelijker om je over de kledingcrisis heen te helpen.

5 kledingtips voor de mooiste familiefoto’s

  • Houd het basic en beperk printjes, hierdoor wordt het eindresultaat spontaner en staat de familie centraal en niet de aankleding.
  • Houd rekening met de achtergrond. Worden de foto's gemaakt in het bos of bijvoorbeeld in een studio?
  • Houd rekening met elkaar. Stem de kleuren op elkaar af, maar niet hetzelfde.
  • Lukt dit niet helemaal? Zorg ervoor dat er niet meer dan drie kleuren gebruikt worden en dat deze niet met elkaar 'vloeken'.
  • Neem een extra setje kleding mee, zodat je achteraf meer keuze hebt in de foto's.

Er zijn natuurlijk verschillende momenten die prachtig zijn om vast te leggen. Samen met je broers en zussen op de foto of een grote familie foto waar opa en oma ook op staan. Voor verschillende voorbeelden kan je de blog: Familiefotoshoot: leg jouw dierbare herinneringen vast lezen. 


Andere bekeken ook:


Op zoek naar inspiratie?


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1625+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.