Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke familie fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Familie fotoshoot? Vergelijk hier alle familiefotografen

Familiefoto’s worden vaak cadeau gegeven. Een speciale gelegenheid die je met een spontane foto van jouw familie kan vastleggen. Je familie is het altijd waard om te vereeuwigen door middel van een familie fotoshoot.

De fotoshoot familie draait om jou en je familie. Je hele familie of een klein gezinnetje: het maakt niet uit. Deze fotoshoots worden regelmatig gehouden tijdens familie dagen of weekenden. Wanneer er iemand jarig is, bij een jubileum of een bruiloft zijn geliefde momenten.

Tijdens de familieshoot is er ook vaak de mogelijkheid om een foto te maken van een stel of juist alleen een portret van jou. Familiefotografie en portret fotografie worden regelmatig gecombineerd. Iedereen is in vol ornaat gekleed en ziet er mooi uit. Dan laat je makkelijker een portretfoto te maken.

Vaak is het probleem om één grote groep hetzelfde te laten doen op hetzelfde moment. Spreek van te voren dan ook goed af onderling wat de bedoeling is van de shoot en waar de foto’s voor zijn. Zo creëer je helderheid en weet iedereen wat ze kunnen verwachten.

Ook qua kleding is het fijn eenheid uit te stralen. Je hoeft niet allemaal precies hetzelfde eruit te zien, maar een thema of een kleur waar iedereen zich aan kan houden, scheelt al een hoop. Een beetje eenheid zorgt uiteindelijk voor de mooiste foto’s.

Meest gekozen fotografen

Zoek je een professionele familie fotograaf?

Vaak heb je een dag of weekend gepland en ben je op zoek naar een fotograaf die een familiefoto kan maken op locatie. Of je wilt gewoon weer is een familieportret laten maken omdat het zo lang geleden is.

Zoek je een familieportret fotograaf? Happix heeft het grootste aanbod van familie fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou echt een professionele fotograaf voor je familieshoot kunnen garanderen in jouw regio.

Het kiezen van de fotograaf wordt ook nog eens extra gemakkelijk gemaakt door onze overzichtelijke zoekpagina. Zoek op fotograaf familie, kies je locatie en vergelijk alle portfolios! Wij hebben niet alleen het grootste aanbod familiefotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken.

Zet je familie mooi en leuk op de foto door één van de aangesloten fotografen. Het aanbod is groot, maar wel gemakkelijk en overzichtelijk gemaakt. Je hebt heel veel standaard familiefoto's, niks mis mee. Als je iets anders/iets unieks wil, dan heeft de fotograaf vast nog goede tips in de aanbieding.

Niks is er zo lastig als de juiste kleding tijdens een shoot met meerdere mensen. Het moet bij elkaar passen, maar niet hetzelfde zijn. Daarom hebben wij hieronder vijf tips op een rijtje gezet. Hiermee maken we het jou een stuk makkelijker om je over de kledingcrisis heen te helpen.

5 kledingtips voor familie fotografie

  • Houd het basic en beperk printjes, hierdoor wordt het eindresultaat spontaner en staat de familie centraal en niet de aankleding.
  • Houd rekening of er een goede achtergrond us als je fotoshoots met familie op locatie doet. Worden de foto's gemaakt in het bos of bijvoorbeeld in een studio?
  • Houd rekening met elkaar. Stem de kleuren op elkaar af, maar niet hetzelfde.
  • Lukt dit niet helemaal? Zorg ervoor dat er niet meer dan drie kleuren gebruikt worden en dat deze niet met elkaar 'vloeken'.
  • Neem een extra setje kleding mee, zodat je achteraf meer keuze hebt in de foto's.

Er zijn natuurlijk verschillende momenten die prachtig zijn om vast te leggen. Samen met je broers en zussen op de foto of een grote familie foto waar opa en oma ook op staan. Voor verschillende voorbeelden kan je de blog: Leg jouw dierbare herinneringen vast met een familie foto! lezen.

Veelgestelde vragen over familie fotografie

Wat kost een familie fotoshoot?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van een familie fotoshoot zijn gemiddeld €200,-. Wil je alleen een fotoshoot voor 2 of 3 personen? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €125,-. Wil je juist een fotoshoot voor 7 of meer personen? Dan valt het tarief wat hoger uit.

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is familie fotografie?

De formaten van familie fotoshoots verschillen flink. Van een klein gezin met broer en zus. Tot je volledige familie met opa's, oma's, neven en nichtjes. Ook worden vaak huisdieren betrokken als onderdeel van de familie.

Waarom een familie foto laten maken?

Familiefotografie is een dierbaar en persoonlijk moment voor het gezin. Sommige familie's maken jaarlijks een professionele gezinsfoto. Hierdoor krijgen ze een prachtig beeld van de ontwikkeling van het hele gezin door de jaren heen.

Hoe werkt een familie fotoshoot?

Veel mensen vinden het spannend om voor de lens te staan. Professionele fotografen zijn dagelijks bezig met fotografie. Daardoor kunnen ze ervoor zorgen dat je heerlijk ontspannen op de foto staat. Focus je daarom op jouw familie en geniet van het moment!

Wie is de beste familie fotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type familie foto's maakt dat jij zoekt.

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je familie fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots