Familie fotografie is de leukste manier om familie herinneringen vast te leggen. Soms voldoet een gezellig selfie of DIY familieportret. Maar het komt ook voor dat je behoefte hebt aan iets speciaals. Een professionele fotoshoot met het gezin. In deze blog geven we je 3 tips voor een geweldige fotoshoot met een professionele fotograaf.

Uitgelichte blog afbeelding

1. Kies een unieke locatie

De locatie van de fotoshoot bepaalt voor een groot deel de sfeer van de jouw familie foto’s. Het komt voor dat de professionele fotograaf een eigen studio heeft. Het grootste voordeel van een professionele studio is dat de belichting perfect is. Hierdoor krijgen jouw foto’s het professionele uiterlijk dat je thuis niet kunt creëren.

Een nadeel van studiofotografie is dat het soms onnatuurlijk kan overkomen. Dit komt door een standaard achtergrond in combinatie met gemaakte poses. Sommige mensen hebben het geluk dat ze direct mooi op de foto staan. 

In dat geval is studiofotografie geschikt voor jou. Wanneer je moeite hebt om te ontspannen tijdens een fotoshoot, dan raden wij je aan om te kiezen voor een familie fotoshoot op locatie.

Familie fotografie in het bos, aan het strand of in de stad zijn populaire keuzes wanneer je niet in een studio familiefoto’s wilt laten maken. Een buitenlocatie wordt vaak gekoppeld aan een dierbare herinnering met je gezin of familie.

Misschien heb je jouw partner wel ten huwelijk gevraagd op een romantisch strandje ergens in Zeeland? Of heb je een speciaal plekje in het bos waar je graag komt om te ontspannen? Dit soort ideeën zorgen voor een onvergetelijke foto op jouw unieke persoonlijke locatie.

2. Familie fotografie: ideeën voor de setting

Ook de setting is een belangrijk onderdeel voor familie fotografie. Sommige gezinnen maken jaarlijks een professionele familiefoto. Hierdoor krijgen ze een prachtig beeld van de ontwikkeling van het gezin door de jaren heen. In het fotoboek worden de foto’s bewaard inclusief het jaartal en een korte omschrijving.

Een ander leuk idee is een familiefoto met de verschillende generaties. Oma, moeder en dochter en opa, vader en zoon. Vaak vinden opa’s en oma’s het erg leuk om met hun kinderen en kleinkinderen op de foto te gaan. Dit soort foto’s blijven ze koesteren en krijgen een mooie locatie in hun huis.

Heb je een huisdier in de familie? Familie fotografie is niet compleet zonder jullie huisdier op de foto.

3. Vergeet niet te ontspannen!

Veel mensen ervaren spanning wanneer ze een professionele fotoshoot gaan doen. Wij zeggen altijd: blijf jezelf en ontspan. Professionele fotografen zijn dagelijks bezig met fotografie. Daardoor kunnen ze ervoor zorgen dat je heerlijk ontspannen op de foto staat. Focus je daarom op jouw gezin en geniet van het moment!

Uitgelichte blog afbeelding

Wil je een familie fotograaf boeken?

Familie fotografie is een dierbaar en persoonlijk moment voor het gezin. Ben je klaar om binnenkort een familie fotoshoot te gaan boeken? Bekijk dan eens het aanbod van Happix. 

Op onze website kun snel en eenvoudig fotografen vergelijken bij jou in de buurt. Hierdoor vind je altijd een leuke professionele fotograaf geschikt voor jouw fotoshoot. Heb je een pasgeboren kindje? En ben je op zoek naar meer informatie over babyfotografie? Lees dan onze blog over: 10 tips voor newborn fotografie.

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, iedere familie fotograaf weet er voor te zorgen dat jij jezelf op je gemak voelt en dat het een goede en spontane foto’s worden!