Loading...

Studiofotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Studiofotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Studiofoto's zakelijk

Verfijn je keuze

Algemene studiofotografie

Wat is studiofotografie?


Studiofotografie is al het fotografiewerk in een fotostudio. Het is een ontzettend breed begrip, gezien veel verschillende soorten fotografie uitgevoerd kunnen worden in een studio. Hierbij kun je denken aan zowel zakelijk als particuliere fotografie. Of nu een zwangerschapsfotoshoot zoekt of productfotografie. Daarom is het goed om gericht te werk te gaan wanneer je op zoek gaat naar een fotograaf. 

Wat houdt studiofotografie in?

Het grote voordeel van studiofotografie is dat het plaats vindt in een fotostudio. Het feit dat in een fotostudio de lichtomstandigheden helemaal naar jouw wens aangepast kunnen worden is voordelig. Het licht kan altijd perfect neergezet worden. Je hebt volledige controle. Je bent niet afhankelijk van de weersomstandigheden, waardoor zo'n dergelijke shoot altijd kan plaatsvinden. 

Dat een shoot in een studio plaatsvind, hoeft niet te betekenen dat je niet hoeft te spelen met achtergronden. Veelal is de achtergrond wit of zwart, maar hierin kan op aanvraag gevarieerd worden. Of het nu om portret- gaat of productfotografie gaat, je kunt altijd rekwisieten meebrengen. Op deze manier kun je een fotoshoot een stuk persoonlijker maken. De tip voor elke fotoshoot blijft: maak een moodboard. Hierop kun je foto's, kleuren, tekeningen, stoffen of sfeerbeelden op zetten. Hier kan de fotograaf zich op aanpassen. 

Door: Esther uit Utrecht

Geïnteresseerd in studiofotografie?

Ben je opzoek naar een foto met perfecte belichting? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een mooie foto van jezelf of van je gezin, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Bekijk alle artikelen


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1725+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.