Een zwangerschap fotoshoot is een fotoshoot waarbij je met je zwangere buik op de foto gaat. Dit moment dat er nieuw leven in je groeit, wil je natuurlijk wel vastgelegd hebben! Kies voor een fotoshoot in de studio of op locatie. Belangrijk is dat je een locatie kiest waarbij jij je op je gemak voelt.

Er wordt gebruik gemaakt van belichting en looks om jouw zwangerschap op een spectaculaire manier vast te leggen. Er zijn ontelbare manieren om deze fotoshoot uit te voeren. Je kunt ervoor kiezen om gekleed te gaan of juist niet, samen met je gezinnetje of juist alleen. Ook wordt er veel gevarieerd in locaties. Een studio is de meest populaire locatie, de belichting zorgt voor een bijzondere setting waar jij het beste in uitkomt.

Wanneer een zwangerschap fotoshoot plannen?

Het ideale moment voor een zwangerschap fotoshoot is tussen week 32 en week 36. Dan is de buik namelijk mooi rond en bol en loop je nog niet het gevaar ieder moment te bevallen. Het is aan te raden om deze shoot vroeg in je zwangerschap te boeken. Zo weet je zeker dat jouw gewenste fotograaf beschikbaar is.

Je hebt grotere kans dat je eerder gaat bevallen dan de uitgerekende 40 weken, wanneer je zwanger bent van een tweeling of een drieling. Wanneer je de zwangerschap fotoshoot dan ook eerder plant, zo rond de 28 weken, dan is je buik al wel  mooi rond en loop je minder risico.

Je kunt ervoor kiezen om het eerder of later in de zwangerschapsperiode te laten doen, maar de kans bestaat dat je dan nog niet zichtbaar zwanger bent of dat je misschien al wel bevalt voor de fotoshoot heeft plaatsgevonden.

Overige tips

Doe van tevoren inspiratie op en maak een moodboard in bijvoorbeeld Pinterest. Zo geef je de fotograaf een beeld van jouw stijl en wat je ongeveer verwacht. De fotograaf is gespecialiseerd in zwangerschapsfotografie en kan je natuurlijk ook helpen met goede ideeën.

Vaak komen je handen in beeld tijdens een zwangerschap fotoshoot, dus het is goed om je nagels te verzorgen.Een andere tip is om alle strakzittende kleding te verwijderen voor de fotoshoot, want het is minder mooi om striemen van kleding terug te vinden op je huid. Bedenk je van te voren of je je partner bij deze zwangerschap fotoshoot wilt betrekken. Dit levert intieme beelden op die jullie voor altijd bij zullen blijven.

Een zwangerschap fotoshoot in de studio heeft vele voordelen. Zo kan de fotograaf het licht zo bewerken dat de lichtomstandigheden altijd ideaal zijn. Wel is een fotoshoot op locatie (zoals je eigen woning) een stuk persoonlijker. Dit geeft het een andere sfeer. Wat beter past bij jou hangt natuurlijk af van je smaak. Daarom is het ook belangrijk om enig onderzoek van tevoren te doen.

Denk er ook aan om een before en after-bevalling fotoshoot te doen. Hier zijn erg leuke en creatieve foto’s mee te verzinnen. Houdt er in dit geval rekening mee dat je twee keer een afspraak maakt met de fotograaf.

Meer weten over een zwangerschap fotoshoot?

Bekijk dan onze kennisbank voor meer informatie of onze blogs voor alle tips. Interesse in een zwangerschap fotoshoot? Bij Happix vind je de zwangerschapsfotograaf die bij jou past.