Je hebt de perfecte locatie gekozen, de bloemen zijn besteld en je hebt zelfs al een paar danspassen geoefend voor de grote dag. Maar er is één cruciaal aspect dat je niet mag vergeten: een trouwfotograaf.

Het zijn namelijk de foto's die jouw herinneringen vastleggen en voor altijd koesteren. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een trouwfotograaf? Bekijk direct de tarieven van trouwfotografen of lees er alles over in deze blog.

Waarom een trouwfotograaf?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen waarom het inhuren van een professionele trouwfotograaf zo essentieel is. Een trouwdag is een uniek en onvervangbaar moment in je leven. Het is een dag vol emoties, liefde en vreugde die je voor altijd wilt vastleggen.

Een ervaren trouwfotograaf heeft niet alleen de technische vaardigheden om prachtige foto's te maken, maar ook het oog voor detail en de creatieve visie om de essentie van jullie speciale dag vast te leggen.

Gemiddelde kosten trouwfotograaf

De prijzen per trouwfotograaf kunnen flink verschillen. Hoewel het moeilijk is om een exact bedrag te noemen, kunnen we wel kijken naar gemiddelde prijzen in verschillende regio's. In Nederland ligt de gemiddelde prijs van een professionele trouwfotograaf rond de €1000,-. Bekijk hier de tarieven van de top 10 trouwfotografen!

Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat beïnvloedt de kosten?

De kosten van een trouwfotograaf kunnen sterk variëren door de volgende factoren:

Ervaring en reputatie

Fotografen met een jarenlange ervaring en een gevestigde naam kunnen hogere tarieven hanteren dan nieuwkomers in de branche.

Lengte fotoshoot

Geen trouwdag is gelijk en zo is ook geen fotoshoot hetzelfde. De reportage kan een korte fotoshoot van twee uur zijn om het belangrijkste moment van de dag vast te leggen. Maar ook een volledige reportage van 8 uur (of zelfs meerdere dagen) met een reeks foto’s die het hele verhaal vertellen.

Wil je alleen een reportage van 2 uur? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €400,-. Wil je juist een reportage van 7 uur of langer? Dan valt het tarief hoger uit.

Locatie

De reiskosten per kilometer verschillen per fotograaf. Op basis van de locatie van jouw locatie en de locatie van je trouwreportage wordt vooraf automatisch berekend wat de reiskosten zijn.

Maatwerk

Wil je meer extra's zoals een verlovingsfotoshoot, een fotoboek of zelfs een tweede fotograaf? Deze extra diensten vallen onder maatwerk. Het gemiddelde maatwerk tarief per dag is €2000,-. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief wat lager of hoger zijn.

Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

Conclusie

Dus, wat kost een trouwfotograaf? Het antwoord is niet eenduidig, maar het is duidelijk dat het inhuren van een professionele fotograaf een waardevolle investering is voor je bruiloft. Door te kiezen voor een ervaren fotograaf met een stijl die bij jullie past, investeer je in prachtige herinneringen die een leven lang meegaan.

Op zoek naar een trouwfotograaf? Bekijk hier de tarieven van de top 10 trouwfotografen!