Loading...

Bedrijfsfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Bedrijfsfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Zakelijke reportage

Verfijn je keuze

Bedrijfsfotografie

7 Tips voor het organiseren van een zakelijke fotoshoot


Door: Sandra uit Haarlem

Wanneer je gevraagd wordt om een zakelijke fotoshoot te organiseren om bijvoorbeeld de website te voorzien van nieuw beeld, komt hier vaak een hoop bij kijken. Meestal moeten er nieuwe portretten van de medewerkers worden gemaakt. Er moeten sfeerbeelden van het bedrijf komen en verschillende teams moeten op de foto. Omdat iedereen het vaak erg druk heeft, is het belangrijk dat de organisatie van een zakelijke fotoshoot vlot verloopt. In deze blog lees je 7 tips!

1. Inventariseer wat nodig is

Wat voor soort foto's moeten er gemaakt worden? Moeten er van alle medewerkers nieuwe portretten komen, alleen sfeerbeelden van het bedrijf of ook actiefoto's?

Door: Daan uit Haarlem

2. Maak een moodboard

Omdat er waarschijnlijk veel mensen op de foto moeten, is het verstandig van te voren een moodboard te maken. Zo is het voor iedereen in één oogopslag duidelijk wat er moet gebeuren en hoe het eruit moet zien. Misschien moet je er van te voren even wat werk in steken maar uiteindelijk scheelt het een hoop tijd. Maak ook een moodboard met hoe je het absoluut niet wilt hebben. Zo maak je het zo duidelijk mogelijk voor de medewerkers en de fotograaf, dit scheelt tijd. 

3. Het budget voor de zakelijke fotoshoot

Niet geheel onbelangrijk: het budget. Zorg ervoor dat je weet wat het budget is, dan kan je gericht zoeken. Houd hierbij rekening met reiskosten. Deze kunnen hoog oplopen als de fotograaf niet uit de regio komt. 

 

Door: Raoul uit Beuningen

4. Maak een selectie van vijf verschillende fotografen

Vergelijk de verschillende portfolio's en leg ze voor aan je supervisor. Zoek fotografen met verschillende soorten stijlen en kies uiteindelijk degene die het beste bij jouw bedrijf past. Wanneer je verschillende fotografen hebt, met verschillende stijlen, is de kans groot dat er eentje goed bij het bedrijf past. Dit zorgt ervoor dat er snel overeenstemming komt tussen jou en je collega's. 

5. Plan een dag in

Plan een dag in waarop de fotoshoot plaats gaat vinden. Soms is het lastig om iedereen op dezelfde dag aanwezig te krijgen. Je kan er ook voor kiezen om meerdere dagdelen in te plannen. Ook wat tijd betreft kan een dag of een dagdeel soms te kort zijn. Je wilt de fotoshoot niet afraffelen, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd reserveert. 

Door: Lieske uit Doorwerth

6. Maak een planning

Een zakelijke fotoshoot is vaak een hele organisatie. Zorg ervoor dat er een planning is voor op de dag zelf. Zo verloopt het zo soepel mogelijk en kost het de medewerkers het minste tijd. 

Door: Ilse uit Wijhe

7. Alles zwart op wit

Mail tot slot de details nog naar de medewerkers. Het is voor iedereen altijd fijn om de details nog te ontvangen op de mail. Iedereen heeft het druk en dingen zoals een fotoshoot worden vaak vergeten. 'Oh is dat vandaag als' wordt vaak gezegd. Als je het nog even mailt, kan iedereen het nalezen. Ook handig als je niet iedereen hebt kunnen bereiken, of voor als je per ongeluk iemand vergeten bent. 

Geïnteresseerd in zakelijke fotoshoots

Meer weten over zakelijke fotoshoots? Lees dan onze blog over bedrijfsfotografie: 3 tips voor een bedrijfsreportage of onze blog over bedrijfsfotografie: een aantal verschillende manieren. Wil je alleen inspiratie opdoen? Lees dan onze blog over bedrijfsfotografie: 5 originele foto ideeën.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1625+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.