Hecht je veel waarde aan je portret foto? Dan ben je zeker niet de enige. Van Facebook tot aan Instagram, Twitter en LinkedIn. De portret foto is het visitekaartje van jouw sociaal netwerk persona. 

Doordat veel mensen het belangrijk vinden dat ze online op goed overkomen, wordt de vraag naar een aantrekkelijke selfie groter. Maar hoe kun je dit het beste doen? In deze blog delen we 3 tips voor een creatieve portret foto.

1. Wie ben je eigenlijk?

De basis voor een creatieve portret foto is jezelf afvragen wie je bent. Hierdoor voorkom je kopieergedrag en krijg je foto’s die goed bij jou passen. Vind je dat lastig? Overweeg dan om je portret foto’s te laten maken door een professioneel portretfotograaf. Een professionele fotograaf stelt de juiste vragen en zorgt ervoor dat je op je gemak bent. Het resultaat? Meer ruimte om jezelf te zijn en dus een creatieve portret foto.

Tip: Als je online naar inspiratie zoekt, probeer dan altijd bij jezelf te blijven. Ga niet het idee van iemand anders kopiëren, maar geef er een eigen draai aan. Op deze manier gebruik je inspiratie waarvoor het bedoeld is; om tot iets unieks te komen.

Foto van fotograaf Silvan Stoet

2. Creatieve fotografie

Een portret foto kan meer zijn dan alleen een ‘standaard’ foto van je gezicht. Je kunt er namelijk ook een verhaal mee vertellen. Een manier om dit te doen, is door gebruik te maken van persoonlijke voorwerpen. Van speciale armbanden, kettingen tot aan bloemen, en servies. Je kunt het helemaal zelf invullen en daarmee jouw persoonlijke verhaal presenteren.

Tip: Denk ook goed na over de compositie en locatie van de foto. Beide zijn manieren om foto’s uniek en eigen te maken.

Foto van fotograaf Maurice Vos

3. Speel met kleuren

Een andere manier om je portret foto’s eigen te maken, is door te spelen met kleur. Dit kun je op oneindig verschillende manieren doen. Van je kleding tot aan de achtergrond, het licht en het gebruik van kleurpoeder. In de afbeelding hieronder vind je een voorbeeld.

Tip: Tijdens het bewerken van de foto’s is het mogelijk om een zwart-wit foto deels kleur te geven. Hierdoor creëer je een gaaf effect.

Foto van fotograaf Len Land

Professionele portret foto laten maken?

Wil je heel graag een creatieve portret foto van jezelf hebben? Maar vind je het lastig om deze foto zelf te maken? Kies dan voor een professioneel fotograaf. Op de site van Happix kun je eenvoudig en snel social media fotografen vergelijken. Op deze manier vind je gegarandeerd een fotograaf die je kan helpen met het realiseren van jouw portret foto.