Uitvaartfotografie is een reportage van een afscheid. Een uitvaart is een bijzonder en emotioneel moment. Met een professionele fotograaf kunnen de nabestaanden terug kijken op de emotie en de gedeelde herinneringen.

Wat houdt uitvaartfotografie in?

Uitvaartfotografie is het discreet fotograferen van een uitvaart. Het is nog geen bekend fenomeen in Nederland, maar in het buitenland is het al zeer gebruikelijk. Veelal wordt een vriend of kennis gevraagd om foto's te nemen gedurende de begrafenis. 

Het is moeilijk om foto's te maken in donkere lichtomstandigheden, al helemaal als je emotioneel betrokken bent. Een uitvaartfotograaf is respectvol, discreet en houdt gepaste afstand. Hierdoor is de fotograaf bijna onzichtbaar. 

Waarom uitvaartfotografie?

Er wordt veelal gekozen voor een uitvaartreportage om de herinnering vast te leggen en te helpen in het verwerkingsproces. Zo'n dag vliegt altijd voorbij en je bent niet altijd in staat om de schoonheid ervan in te zien. Een hand vasthouden, een ferme omhelzing of een uitwisselende blik naar elkaar. Ook is dit erg waardevol voor personen die door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart.

Het is een vak apart, de fotograaf zorgt er namelijk voor dat deze onopvallend beweegt en geen geluid maakt. De lichtomstandigheden zijn in de meeste gevallen lastig, waardoor expertise gewenst is voor mooi resultaat. 

Geïnteresseerd in uitvaartfotografie?

Op zoek naar een fotograaf voor tijdens het afscheid van een dierbare? Dan zit je hier aan het juiste adres! Uitvaartfoto's geven je de mogelijkheid om later terug te kijken en kunnen helpen met het verwerken van het verdriet. Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!