Er zijn een hoop momenten in je leven die je door een professionele fotograaf vast laat leggen. Bij een aantal gelegenheden is het vrij normaal dat er een fotograaf aanwezig is, om de mooie momenten vast te leggen, zoals bij een bruiloft. Bij een uitvaart denk je hier niet 1,2,3 aan. 

Je bent bezig met de verwerking van het verlies van een dierbare. Er moet veel geregeld worden in een korte tijd en voor je het weet is de uitvaart al zover. Vaak een dag die je niet met je volle bewustzijn meemaakt, door alle emoties die erbij komen kijken. Er zijn een aantal mooie redenen om toch voor een fotograaf tijdens een uitvaart te kiezen

Uitgelichte blog afbeelding

Je hebt een herinnering

De mooie momenten van de dag worden vastgelegd. Bijvoorbeeld de kist met bloemen erop voordat deze wegzakt in de grond. Of de kist die wordt gedragen door de dragers en de dierbaren die er achter aan lopen. Maar ook de woorden die bij het graf staan, de afscheidsteksten op de linten van de bloemen en de mensen om het graf heen. 

De dag zelf maak je vaak niet bewust mee

Omdat een uitvaart vaak snel geregeld moet worden in een korte tijd, is het vaak voorbij voordat je het door hebt. Een paar dagen later zit je thuis op de bank en weet je eigenlijk niet meer precies hoe de dag verlopen is. 

Wanneer je een professionele fotograaf inhuurt, kan je later nog eens terug kijken naar de speciale momenten van de dag. Er zijn ook altijd een aantal mensen de helaas niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart. 

Het kan helpen bij het verwerkingsproces

Een uitvaart is maar één dag en er is dan ook maar één kans om deze in beeld te brengen. Tijdens de verwerking van het verlies, kan een fotoreportage helpen bij de rouw. Er met elkaar over praten werkt vaak ook goed tijdens de verwerking, maar beelden kunnen het een stukje makkelijker maken. Mensen, vooral kinderen, zijn erg visueel ingesteld.