Theaterfotografie draait om het vastleggen van dat ene moment. Spelen met het licht en met de beweging van de talenten zorgt voor unieke beelden die de voorstelling vereeuwigen.

Wat houdt theaterfotografie in?

Theaterfotografie is een type fotografie binnen de zakelijke reportages. Bij deze vorm van fotografie draait het om het vastleggen van dat ene moment dat representatief is voor de show. Het is belangrijk om de bezoekers een van te voren een voorproefje of een aandenken achteraf te kunnen geven in de vorm van beeld. Van cabaret naar kleinkunst, dans en musical. Elke voorstelling heeft zijn eigen setting, sfeer en emoties.

Theaterfotografie kan op meerdere manieren ingezet worden maar de voornaamste redenden zijn voor promotie, visuele communicatie of voor een website. Het is een uitdaging om de sfeer, het licht, het toneel, de acteurs en het publiek zodanig in beeld te brengen zodat de eerdere bezoekers het herbeleven en de potentiële bezoekers overtuigd zijn om te gaan. 

De theaterfotograaf is erin gespecialiseerd om dit zo goed mogelijk in beeld te brengen. Je kunt dit zowel toepassen bij een generale repetitie als bij een voorstelling. Het heeft iets magisch en om die magie goed vast te liggen wil je een professionele fotograaf in de arm nemen.

Wat zijn voor jou de belangrijke momenten in de voorstelling? Waar wil jij de nadruk op leggen? Zijn er bepaalde scènes die bepalend zijn voor de sfeer of het verhaal? Communiceer goed met de fotograaf wat jij gedachte hebt betreft de foto’s en het uiteindelijke resultaat. Je zult niet teleurgesteld zijn.

Geïnteresseerd in theaterfotografie?

Ben je op zoek naar reportage van je theaterstuk? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een headshot of een momentopname, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!