Foodfotografie is een vorm van fotografie die gerechten vastlegt, zodat deze zelfs digitaal onweerstaanbaar zijn. Door het gebruik van de juiste belichten creëert de fotograaf een sfeer die de emotie vastlegt wat het eten je kan laten voelen.

Wat houdt food fotografie in?

Foodfotografie is een vorm van fotografie binnen studiofotografie zakelijk. De kern van foodfotografie is het overbrengen van het gerecht. Mensen moeten kunnen proeven en ruiken wat er op het bord ligt. De foto moet meer zijn dan een foto, het moet een ervaring worden om ernaar te kijken!

Een food-fotograaf kent alle trucjes om jouw gerecht er nóg beter uit te laten zien. Dit is handig voor je menu kaart, kookboek, marketing uitingen en Instagram. Het lijkt op valsspelen, maar de beste foodfoto's krijgen een beetje hulp van foodstyling. Het is een vak apart, wist jij bijvoorbeeld dat vaak motorolie wordt gebruikt in plaats stroop? Of aardafppelpuree met kleurstof in plaats van ijs? Er zijn talloze manieren om jouw product te presenteren en onze fotografen weten daar alles vanaf.

Deze culinaire vorm van fotografie wordt vaak in een studio uitgevoerd, maar kan tevens op locatie. De voordelen van een studio liggen vooral bij het perfectioneren van de belichting, iets dat je wil bij foodfotografie. De achtergrond en het gebruik van borden zijn bepalend voor de sfeer van de foto's. Daarom is het goed om van te voren na te denken over de branding. Is dat rustiek? Ouderwets? Modern? Dat zijn belangrijke zaken om over na te denken voordat de fotoshoot plaatsvindt. 

Geïnteresseerd in foodfotografie?

Ben je op zoek naar de perfecte weergave van jouw gerecht? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een mooie foto van een gerecht of om een tafel vol eten, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!