Loading...

Auto & Motorfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Auto & Motorfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Zakelijk op locatie

Verfijn je keuze

Auto's & Motoren

Wat is autofotografie?


Autofotografie is het professioneel fotograferen van auto's (en motoren). Het lijkt gemakkelijk, maar de fotograaf heeft niet alleen te maken met de branding van jouw auto/bedrijf. De grootste uitdaging in autofotografie zijn de reflecties. De juiste belichting, lensfilters en balans in de nabewerking kunnen zorgen voor de perfecte foto.

Waarom autofotografie?

Vaak wordt autofotografie gebruikt voor showrooms/auto dealers, advertenties en branding. Goede autofoto's zijn fijn voor zowel de koper als de verkoper. Auto's met goede foto's worden namelijk veel sneller verkocht en geven eerder een realistisch beeld van zowel de binnen- als buitenkant.

Waar vindt autofotografie plaats?

Om een mooie foto te maken van je auto kan je thuis op je oprit aan de slag gaan, maar voor mooie auto foto’s is een goede locatie vaak al het halve werk. Als de locatie past bij het gevoel dat de auto heeft, zien mensen zichzelf er sneller in rijden. Vaak hebben fotografen die op locatie werken een mobiele studio. Op deze manier kunnen zij de belichting altijd perfect instellen.

Voorbeelden van inspirationele locaties zijn bijvoorbeeld industrieterreinen, lange afgelegen wegen, duinen of grote parken waar je kan rijden.

Voorbereidingen

Als je autofotografie boekt is het belangrijk dat op de dag van de shoot de auto helemaal schoon en opgepoetst is. Glanzende auto’s doet het beter op de foto’s. Vieze plekken en oneffenheden zijn extra zichtbaar in de weerkaatsing van het licht, vooral wanneer de details worden vastgelegd.

Door: Maickel uit Maastricht

Geïnteresseerd in autofotografie?

Interesse in autofotografie? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor er voor jou altijd iets tussen zit. Of het nu gaat om het vastleggen van een bedrijfswagen of om een sportwagen, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Bekijk alle artikelen


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1625+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.