Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke vastgoedfotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Woningfotografie? Vergelijk hier alle woningfotografen

Woningfotografie is een essentieel onderdeel geworden van het proces om jouw huis te verkopen. Of je nu een woningfotograaf inhuurt of zelf aan de slag gaat met jouw camera, goede foto's zijn de sleutel tot een succesvolle verkoop.

Een goede eerste indruk kan het verschil maken. Potentiële kopers scrollen door talloze woningadvertenties en beslissen in een enkele seconden of ze meer willen weten over jouw woning. Met professionele woningfoto's vergroot je de kans dat mensen jouw advertentie aanklikken en een bezichtiging willen plannen.

Een professionele woningfotograaf is vaak de beste keuze om het maximale uit jouw woningfotografie te halen. Deze specialisten kennen alle goede hoeken en belichting om jouw huis beste te presenteren. Ze weten hoe ze ruimtes ruimtelijker kunnen laten lijken en details kunnen benadrukken die potentiële kopers aanspreken.

Als je ervoor kiest om zelf de woningfotografie te verzorgen, zijn er enkele basisprincipes waarmee je rekening moet houden. Zorg allereerst voor voldoende licht. Natuurlijk licht is vaak de beste optie, dus open de gordijnen en laat het zonlicht binnenstromen. Gebruik een statief om trillingsvrije foto's te maken, en zorg ervoor dat je de juiste hoeken vindt om elke kamer het beste tot zijn recht te laten komen.

Denk na over de styling van jouw huis voordat je begint met woningfotografie. Ruim rommel op, schik meubels op een uitnodigende manier en voeg decoratieve elementen toe om de sfeer te versterken. Verse bloemen, kussens en kunstwerken kunnen wonderen doen om jouw woning nog aantrekkelijker te maken.

Ook de nabewerking van jouw woningfoto's is van groot belang. Zorg ervoor dat je de juiste software gebruikt om de beelden te verbeteren. Pas de belichting aan, verwijder ongewenste elementen en zorg voor heldere, scherpe foto's. Maar wees voorzichtig: overbewerking kan potentiële kopers afschrikken. Houd het realistisch en natuurlijk.

Vergeet niet dat woningfotografie niet alleen voor de verkoop is. Het is ook een geweldige manier om herinneringen vast te leggen en de schoonheid van jouw huis te documenteren. Later kun je met plezier terugkijken op de beelden en de bijzondere momenten die zich in jouw huis hebben afgespeeld.

Meest gekozen fotografen

Waarom kiezen voor je woning fotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod woning fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste foto’s garandeert bij een professionele fotograaf in jouw regio. Het kiezen maken wij makkelijk voor je door de handige filteropties.

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer Vastgoed fotograaf. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Wat krijg ik als ik mijn woning fotografie via Happix boek?

  • Alle prijzen zijn all-in, incl. reistijd en excl. BTW
  • Bewerkte foto's, digitaal en in hoge resolutie geleverd
  • Je mag je foto's vrij gebruiken
  • 100% tevredenheidsgarantie

Laat je eventueel nog inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto! Bekijk bijvoorbeeld ook de blog: Mijn huis snel verkopen, hoe doe ik dat?.

Veelgestelde vragen over woning fotografie

Wat kost een huis fotografen?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. Een woning fotograferen kost gemiddeld €300,-. Wil je alleen buiten en 1 of 2 ruimtes binnen vastleggen? Dan heb je gemiddeld al een fotoshoot voor €200,-. Wil je juist buiten en 5 of 6 ruimtes binnen of meer vastleggen? Dan valt het tarief wat hoger uit. Bekijk hier de tarieven van de top 10 woning fotografen!

Het gemiddelde maatwerk tarief per dag is €650,-. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht kan het tarief lager of hoger zijn. Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt heb je achteraf nooit onverwachte kosten zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is woningfotografie?

Woningfotografie is een essentieel onderdeel geworden van het proces om jouw huis te verkopen. Of je nu een woningfotograaf inhuurt of zelf aan de slag gaat met jouw camera, goede foto's zijn de sleutel tot een succesvolle verkoop.

Hoe maak je goede foto's van je huis?

Zorg voor voldoende licht, open de gordijnen en laat het natuurlijk licht binnenstromen. Ruim rommel op, schik meubels op een ruimtelijke manier en voeg decoratieve elementen toe om de sfeer te versterken. Verse bloemen, kussens en kunstwerken kunnen wonderen doen om jouw woning nog aantrekkelijker te maken. Bekijk hier onze tips voor het verkopen van je woning.

Waarom woningfoto's laten maken?

Een goede eerste indruk kan het verschil maken. Potentiële kopers scrollen door talloze woningadvertenties en beslissen in een enkele seconden of ze meer willen weten over jouw woning. Met professionele woningfoto's vergroot je de kans dat mensen jouw advertentie aanklikken en een bezichtiging willen plannen.

Wie is de beste woningfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type woningfoto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 woning fotografen!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je vastgoedfotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots