Hoe verkoop ik mijn huis sneller? Het verkopen van je huis is soms zo makkelijk nog niet. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en aan moet denken. Als jij je huis verkoopt, gaat dit echter meestal via een makelaar die. Die neemt je veel werk uit handen.

Een makelaar zorgt er dan voor dat er mooie foto’s gemaakt worden van zowel de binnenkant als de buitenkant van het huis. Daarnaast heeft de makelaar een netwerk van mensen die op zoek zijn naar een nieuw huis.


Ook regelt de makelaar een taxateur om te kijken hoeveel je huis eigenlijk waard is. Wanneer deze langskomt, heb jij waarschijnlijk alles goed opgeruimd en schoongemaakt. Dit is het perfecte moment om foto’s te maken.

Als je dit allemaal eens eerder hebt gedaan, dan kun je ook zelf je eigen huis verkopen. Je hebt het er dan even druk mee en je moet op veel letten. Maar met het verkopen van je eigen huis bespaar je veel geld. Het percentage dat eigenlijk naar de verkoopmakelaar zou gaan, houd je dan in je eigen zak.

Je kan de foto’s ook zelf maken. We raden je echter aan de foto’s van jouw huis te laten maken door een professioneel fotograaf. Die weet waar hij/zij op moet letten. Een professionele fotograaf weet vaak ook net een andere hoek van het huis te laten zien waardoor het huis meer opvalt tussen alle andere huizen. 


Vastgoedfotografie is een van de meest uitdagende vormen van fotografie die er is. De fotograaf moet de sfeer van de binnenkant van het huis weer kunnen geven op de foto, maar hij/zij moet er ook voor kunnen zorgen dat de buitenkant aantrekkelijk oogt. Een professionele fotograaf let op de volgende dingen:

  • Goede belichting van de foto’s
  • Een goede lens voor scherpe huis foto’s
  • De manier waarop de ruimte het beste tot zijn recht komt op de foto
  • Het gebruik van de juiste apparatuur en accessoires

Professionele foto's geven potentiële kopers een beter en mooier beeld van de het huis. Die eerste indruk maak je maar een keer. Goede foto's zorgen bijna altijd voor meer bezichtigingen. Het eerste bod op je huis of appartement zal dan niet lang op zich laten wachten en wie weet heb je een snelle verkoop.

Wanneer de foto’s zijn gemaakt, kan je deze binnen enkele dagen terug verwachten. Met deze foto's kun je vervolgens direct je huis te koop zetten op Funda. Het is overigens handig om voor de Funda tekst en details wat 'verkoop je huis tips' op te zoeken. Ook die is namelijk bijzonder belangrijk.


Snel je huis verkopen met mooie foto's van je huis?

Op zoek naar een fotograaf voor de verkoop van je huis? Met een professionele fotograaf je huis verkopen gaat sneller! Die weet precies vanaf welke hoeken hij/zij moet schieten, waar de belichting het mooiste is en welke foto’s je het beste kan gebruiken.

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste foto’s garandeert bij een professionele fotograaf in jouw regio. Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. 

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer de gewenste soort fotografie. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Als je jouw fotograaf boekt via Happix heb je 100% tevredenheidsgarantie. Daarnaast krijg je altijd vooraf een all-in tarief. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan, zoals bijvoorbeeld extra reiskosten.