Kinderfotografie is een geweldige manier om mooie foto’s van jouw kind te laten maken. Maar waar laat je deze kinder fotoshoot plaatsvinden? En waar moet je rekening mee houden om zo jouw zoon en/of dochter prachtig op de foto te laten staan? In deze blog geven we je 3 foto ideeën voor een onvergetelijke kinder fotoshoot!

1. Ga met de fotograaf naar het strand

Een kinder fotoshoot op het strand zorgt gegarandeerd voor mooie plaatjes. Door deze ontspannen natuurlijke omgeving kan de professionele fotograaf jouw kind spelenderwijs op de foto krijgen. Hierdoor komen de foto’s niet geposeerd over en staat jouw zoon en/of dochter op een natuurlijke wijze op de foto.

De beste 3 tips voor een kinder fotoshoot op het strand zijn:

  • Houdt rekening met het tijdstip. Wanneer de zon op zijn hoogst staat, kan de belichting te fel zijn en misschien wel minder mooi uitvallen. De mooiste foto’s worden vaak gemaakt tijdens een zonsopgang of een zonsondergang.
  • Ga voor een speelse foto. Laat je kinderen zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, vlotten bouwen, zwemmen en nog veel meer. Wanneer de fotograaf de kans heeft om dit vast te leggen zijn je kinderen ook veel meer op hun gemak
  • Zoek verschillende locaties op op het strand voor de kinderfoto’s. Aan zee is mooi, maar tussen de duinen of bij de strandpalen zorgt voor variatie in de foto’s.

Ben je op zoek naar tips over wat jij als ouder kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw kleintje zich op zijn gemak voelt tijdens de kinder fotoshoot? Lees dan onze blog: kinderfotografie: hoe zet je je kind leuk op de foto?

Foto van fotograaf Shauni Hartland

2. Kinderfotografie tijdens het sporten

Kinderfotografie tijdens een sportwedstrijd of -training vormt ook een geweldige locatie om van jouw zoon en/of dochter een prachtige foto te laten maken. Een sportieve actiefoto laat op een unieke manier zien hoe enthousiast en fanatiek jouw kind bezig is met sporten.

Sportfotografie is niet voor niets een erg populaire kinder fotoshoot. Van voetbalwedstrijden tot aan handbal, hockey, zwemmen en schaken, actiefoto’s vormen een onmisbaar onderdeel van het fotodagboek van jouw kind.

Om de spontaniteit te behouden kan het een goed idee zijn om je kinderen te verrassen met sportfotografie. Wanneer je kind er niet van op de hoogte is, blijven ze lekker zichzelf en kan de fotograaf misschien wel dé foto maken waar net een doelpunt wordt gescoord!

3. Heerlijk in de natuur met een fotoshoot in het bos

Een kinder fotoshoot in het bos levert prachtige avontuurlijke foto’s op. Kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om naar het bos te gaan. Deze avonturen zijn een ideaal startpunt voor een professioneel fotograaf om mee aan de slag te gaan.

Een aantal ideeën voor een fotoshoot in het bos zijn: foto’s in een boomhut, tussen prachtige bloemen, met paddenstoelen, tussen kleurrijke herfstbladeren en samen met dieren.

Foto van fotograaf Edwin van Wanrooij

Kinder fotoshoot boeken?

Enthousiast geworden van deze foto ideeën of zelf iets leuk verzonnen voor een fotoshoot? Bekijk dan eens het aanbod van Happix.nl. Hier kun je eenvoudig en snel fotografen vergelijken bij jou in de buurt. Op deze manier vind je gegarandeerd een leuke professionele fotograaf geschikt voor jouw fotoshoot.

Foto van fotograaf Mirna Tiele