Een erotische shoot is ontzettend sexy en erg spannend om te doen. Het eindresultaat is dan ook een mooi cadeau aan je partner of op canvas aan de muur. De fotograaf benadrukt de schoonheid van het (vrouwelijk) lichaam, ongeacht wat je lichaamstype is, wat je leeftijd is (wel 18+ natuurlijk) of hoeveel ervaring jij voor de camera hebt.

In je lingerie (of naakt) ben jij op je kwetsbaarste, daarom is het fijn om je vooraf in te lezen over de invulling van zo’n shoot. Als jij deze tips voor de erotische fotografie naleeft, sta jij vol vertrouwen voor de camera. Doe er je voordeel mee!


1. Kies jouw stijl

Er zijn veel verschillende stijlen waar je tussen kan kiezen voor je erotische shoot. Hierbij kun je denken aan pin-up, sexy, abstract, kwetsbaar en artistiek. Denk daarom van te voren goed na over de stijl waarin jij jouw shoot wil. Wil je dat je foto’s jou als sexy godin laten zien of juist als ingetogen en stijlvol.

2. Achtergrondmuziek

Toegeven, het is niet niks om in je lingerie voor een onbekende fotograaf te staan. Zeker als je dit nog nooit hebt gedaan. Zorg daarom voor een vrolijke, romantische of juist sensuele achtergrondmuziek. Dit helpt ontspannen, wat je gelijk terugziet op de foto’s! Als je op locatie bent, kun je daarom ook een radio of bluetooth boxen meenemen om zeker te weten dat het aanwezig is.

3. Locatie van de fotoshoot

Er zijn veel verschillende locatie waar jij je fotoshoot kan houden. Dit kan zowel in een studio, waar de belichting perfect afgestemd kan worden, sfeervol in je eigen huis, op locatie (in hotel of trouwlocatie) of buiten. Dit is een belangrijke keuze, want het bepaald de sfeer van jouw foto’s en beïnvloedt hoe comfortabel jij je voelt.


4. Maak een moodboard

Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen/teksten die passen bij jouw persoonlijke shoot. Zoek rond op internet naar andere erotische foto’s, poses, kleursamenstellingen en attributen die zouden kunnen werken voor jou en zet ze bij elkaar. De fotograaf weet gelijk wat jouw smaak is en hoe jij de shoot voor je ziet.

5. Feel comfortable!

Leuke muziek opzetten is één van de manieren waarop jij je comfortabel kan voelen tijdens de shoot. Je kunt ook een gezellig praatje maken met de fotograaf en een goede vriend(in) meenemen. Als jij tijdens de shoot gezellig kan kletsen, spat het plezier er vanaf op de foto’s. Zorg wel dat je een vriend(in) mee neemt waarbij jij je volledig op je gemak voelt.

6. Bouw de shoot op

Ja, het is spannend en nee je hoeft niet gelijk je kleren uit te trekken. Het is heel goed mogelijk om de fotoshoot op te bouwen. Je start met kleding aan, zodat je kunt wennen aan de camera en de erotische fotograaf. Zou je ook (deels) naakt fotografie willen, kun je dat het beste plannen nadat de lingerie foto’s zijn gemaakt.


7. Badjas

Je hoeft tijdens de shoot niet de gehele tijd in je sexy lingerie te lopen, want soms zit er nog wat tijd tussen de foto’s in. Je kunt er daarom voor kiezen om een badjas mee te nemen, dat jij je in ieder geval kan bedekken wanneer je niet voor de camera staat. Er zijn mensen die zich daar prettig bij voelen, maar dit gaat lang niet voor iedereen op!

8. Weg met strakke kleding

Een paar uur voordat de shoot start moet je je strakke kleding al uittrekken. Het zou namelijk zonde zijn als je andere afdrukken op je huid hebt. Dus weg met die BH, strakke spijkerbroek, ondergoed en shirt. Hallo trainingsbroek, oma ondergoed en grote truien! Het zit nog eens heerlijk ook.

9. Meerdere lingeriesetjes

Neem meerdere lingeriesetjes/korsetten mee. Het zorgt voor meer variatie in je foto’s, waardoor je met verschillende kleurcomposities aan de gang kan. Je kan bij lingerie denken aan het favoriete setje van je partner, bruidslingerie of juist jouw eigen voorkeuren. Het belangrijkste is dat jij je er goed en sexy in voelt.


10. Accessoires

Laatste tip zijn de accessoires die jij mee kunt nemen naar de fotoshoot erotisch om het extra persoonlijk te maken. Hierbij kun je denken aan de favoriete stropdas van jouw lief, een extra groot (mannen)shirt, lingerie, kousen, hoge hakken, kimono, sieraden en een prachtig haarstuk.