10 tips om je kinderfeestje met fotoshoot te organiseren

Wie nodig je uit? Wat gaan ze doen? Hoe ging een kinderfeestje ook alweer? Super leuk, maar kinderfeestjes thuis geven toch iets meer stress dan wanneer we het buiten de deur vieren. Daarom geven we je in deze blog graag 10 tips om het wat makkelijker te maken.

Je wil die prachtige herinneringen natuurlijk wel vastleggen. Tijdens het organiseren van een kinderfeestje heb je al genoeg aan je hoofd. Nodig daarom een professionele kinderfotograaf uit. Dat scheelt je ook weer foto’s maken en je houd er prachtige kinderfoto’s aan over!

Je kan het zelfs een onderdeel van het kinderfeestje maken. Vooral de meiden vinden dit geweldig. Met een fotoshoot kinderfeestje begint de voorpret al dagen van te voren. De kinderen kunnen met hun mooiste glitter kleding op de foto. 

Overleg met elkaar van te voren wat je wilt aantrekken tijdens de fotoshoot en duik de kast in om je leukste kleding uit te zoeken. Wat ook heel leuk kan zijn is dat je een thema bedenkt en daarop de kleding aanpast. Op deze manier krijg je eenheid in de foto’s.

De kinderen hebben natuurlijk geen ervaring voor de lens en zijn vaak juist camera schuw. Geen probleem, alle fotografen weten er altijd voor te zorgen dat ze zichzelf op hun gemak voelen en dat het een goede en spontane foto’s worden.

Tip 1: Prik een datum

Logisch, maar krijg maar eens 8 kinderen bij elkaar met alle activiteiten, trainingen, familiebezoekjes etc.

Tip 2: Wat wil je kind? 

Jij kunt wel een geweldig feest plannen, maar misschien wil je kind veel liever een speurtocht doen.

Tip 3: Vanaf welke leeftijd?

De meeste ouders geven het eerste kinderfeestje op de vijfde of zesde verjaardag. Vanaf die leeftijd kunnen ze zich er laten ook iets van herinneren.

Tip 4: De gastenlijst

De stelregel die de meeste ouders hanteren voor de gastenlijst, is de leeftijd van je kind plus één. Wordt je kind wordt zeven? Nodig zeven kinderen uit. En laat je kind vooral meebeslissen wie.

Tip 5: Uitnodigingen verspreiden

Op veel scholen mogen uitnodigingen niet worden uitgedeeld in de klas (dan zouden niet-genodigden zich maar buitengesloten voelen), dus bereid je voor op een uurtje langs brievenbussen fietsen.

Tip 6: Beperk de hoeveelheid afwas

Regel wegwerpservies. Of nog beter: leg kranten op tafel of aluminiumfolie en laat de kinderen van de tafel eten. Dat vinden ze geweldig en jij hebt geen afwas. 

Tip 7: Kind proof huis

Wat andere aanpassingen om je huis kind proof te maken zijn altijd een goed idee. Schuif meubels aan de kant, haal zoveel mogelijk speelgoed weg.

Tip 8: Tijd overbruggen

Moet je tijdens de ontvangst van alle kinderen nog tijd overbruggen? Vul per kind een ballon met een briefje met zijn naam erin. De jarige job prikt de eerste ballon door, en de naam die eruit valt, mag zijn cadeautje verstoppen. Daarna zoekt de jarige het met behulp van ‘warm, koud’.

Tip 9: Spanningsboog

Maak er geen dagprogramma van: na vier uur is de spanningsboog van de meeste kinderen wel op z’n eind. Houd daar altijd rekening mee.

Tip 10: Ophalen of thuisbrengen

‘Je wordt thuisgebracht’ of laat je de kinderen ophalen door hun ouders? In het eerste geval kan je programma wat uitlopen, maar moet je daarna wel iedereen wegbrengen. In het tweede geval ben je sneller klaar maar moet je op tijd thuis zijn.

Op zoek naar een fotograaf voor jouw kinder fotoshoot?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste kinder foto’s garandeert bij een professionele fotograaf in jouw regio. Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. 

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer kinderfotografie. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.