Reisfotografie is het vastleggen van de omgeving in het buitenland. Hierbij denk je in eerste instantie misschien gelijk aan exotische dieren en wilde planten. Maar het is veel meer dan natuurfotografie. 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten. Denk eens aan het vastleggen van verschillende culturen of mooie omgevingen. Er zijn een hoop soorten reisfoto’s die je altijd weer terug ziet.

Wat houdt reisfotografie in?

Reisfotografie is een type fotografie waaronder meerdere vormen van fotografie onder kunnen vallen. Het kan een reportage van een rondreis zijn tot een bruiloft in het buitenland. De voornaamste vorm is natuurfotografie voor bijvoorbeeld landschapsfoto’s en vastgoedfotografie voor voornamelijk monumentale gebouwen. 

Reisfotografie is een ontzettend breed begrip. Dus het is belangrijk om de juiste fotograaf te vinden bij jouw type opdracht. Een reisfotograaf kan namelijk in verschillende vakgebieden werkzaam zijn. Zoals natuurfotografie, dierenfotografie of reisgids fotografie. 

Reisfotografie wordt veelal ingezet in een reisgids, brochures, social media en magazines. Tevens wordt het ingezet bij groepsreizen. Zodat de reizigers zelf geen zorgen hebben om het perfecte plaatje te maken.

Onderschat deze soort fotografie niet. De fotograaf zit voor een groot en belangrijk deel op de bank en achter de computer. Om inspiratie op te doen voor de trip wordt er gezocht naar geschikte fotografieplekken. In feite voert een reisfotograaf op locatie alleen maar uit wat thuis al helemaal onderzocht en voorbereid is. 

Reisgidsen geven vaak zakelijke, kwalitatief goede informatieve over de bestemming. Een handige bron aan informatie dus. Ook reisverhalen, en dan vooral van andere ervaren fotografen, zijn ook onmisbaar in de voorbereiding. Maar ook gewoon even afbeeldingen googelen geeft al een overvloed aan gemaakte beelden op de bestemming. 

Een leuke insteek voor je reisfoto's is het werken met bepaalde thema's en invalshoeken. Een thema geeft je houvast. Reisfotografen gaan vaak jaren door met fotograferen in een bepaald thema. 

Pas wel op dat het thema niet te voor de hand ligt. Zoek iets wat je ook echt opvalt in het land of de stad. Als je het gek vindt dat in een bepaald land iedereen op blote voeten loopt, is dat een prachtig uitgangspunt voor een serie.

Geïnteresseerd in reisfotografie?

Ben je op zoek naar een fotograaf voor jouw reis? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu om vastgoed- of natuurfotografie gaat. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Hoe werkt het? Vul de gewenste locatie in op onze website en kies een reisfotografie. Happix toont jou elke fotograaf in de omgeving die reisfotografie doet. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Weet je niet wat of wie je eigenlijk gefotografeerd wilt hebben? Laat je dan is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf en de soort fotografie. En ook de beste tips voor reisfotografie en tricks voor goede foto’s!