Bij partyfotografie wordt er een feest vastgelegd, zonder dat de organisator van het feest daar zelf naar hoeft om te kijken. De fotograaf zorgt dat de gasten en de sfeer goed worden vastgelegd.

Wat houdt partyfotografie in?

Partyfotografie is een type fotografie binnen de overige reportages. Partyfotografie legt, zoals de naam al aangeeft, feestjes vast. Door mensen en locaties op een evenement vast te leggen door een professionele fotograaf valt de sfeer gemakkelijker te herinneren.

Deze vorm van fotografie kan overal plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een jubileum feest, een groot familie feest, sweet sixteen feest of gewoon een verjaardagsfeest. 

Door van te voren afspraken te maken met de fotograaf wordt er snel duidelijk wat er wel en wat er niet vastgelegd mag worden. Ook kan er een bepaalde stijl besproken worden. Het kan zijn dat de gasten niet herkenbaar vastgelegd willen worden, dan kan de fotograaf er alsnog voor kiezen om hen alleen van de rug af te fotograferen. Zo wordt de sfeer en de omgeving vastgelegd, zonder de gasten en het feest te storen.

Partyfotografie kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden, maar de voornaamste reden is om het feest te documenteren voor herinneringen.

Geïnteresseerd in partyfotografie?

Ben je op zoek naar de perfecte reportage van jouw feest? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een fotoshoot bij  een jubileum of om een verjaardagsfeest, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!