Landschapsfotografie is een vorm van fotografie die de natuur vastlegt in al haar schoonheid. Door het gebruik van natuurlijk licht, wordt het buitengevoel naar binnen gebracht.

Wat houdt landschapsfotografie in?

Landschapsfotografie is een type fotografie binnen de zakelijke fotografie. Hierbij worden verschillende soorten landschappen gefotografeerd. Landschapsfotografie kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, maar komt met name online voor en in bladen, brochures etc.

Goede landschapsfoto’s zijn essentieel voor reisbureaus. Aantrekkelijke beelden van bestemmingen zorgen ervoor dat mensen sneller een vakantie boeken. Klanten krijgen dan alvast een voorproefje van de vakantiebestemming.

Daarnaast zijn mooie landschapsfoto’s ook ideaal om aan de muur of in een galerij te hangen. Op deze manier trek je de aandacht en creëer je een rustgevende omgeving.

Waar vindt landschapsfotografie plaats?

Een landschapsfotograaf werkt altijd buiten. De locatie maakt dan niet uit. In Nederland of in het buitenland. Wanneer er landschap aanwezig is kan landschapsfotografie plaatsvinden.

Het valt nog niet mee om een goede foto van een landschap te maken. Het moeilijkste hieraan is de belichting, het is een grote hindernis als je in een mooie omgeving staat.

Geïnteresseerd in landschapsfotografie?

Ben je op zoek naar de perfecte landschapsfoto? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een mooie foto van een landschap aan de muur of voor in een brochure, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!